[#1] Jak posortować copy from #? to par:
Na razie zrobiłem posortowaną listę plików w zbiorze tekstowym. Nie mam pomysłu w jaki sposób skopiować posortowane pliki na drukarkę, polecenie copy kopjuje nie sortując plików. Przetwarzam gostscriptem pliki dlatego wysyłam je na surowe par:

Mam kilkaset wydruków do zrobienia i muszą wychodzić z drukarki posortowane, bo traciłbym czas na ich ręczne układanie.

Używam AOS3.1.
[#2] Re: Jak posortować copy from #? to par:

@rjack, post #1

Przepraszam już mam. Ponownie wszystko sprowadza się do polecenia LIST ;) Prawie. Jakby ktoś potrzebował, to proszę:

LIST >RAM:nadrukarke #?.l LFORMAT "copy %s par:"
sort RAM:nadrukarke RAM:nadrukarke.sort
Execute RAM:nadrukarke.sort
[#3] Re: Jak posortować copy from #? to par:

@rjack, post #2

Jeśli chodzi o estetykę, to miast do ram: powinno się robić do t: :)

[#4] Re: Jak posortować copy from #? to par:

@Kaczus, post #3

Do RAM: lepiej.

Przypis dla T: ma tendencje do rozmnażania lub przemieszczania sie - system na SYS:T/ lub w Storage/T, ImageFX w swoje miesce, DECH w swoje, i parć innym aplikacji jeszcze gdzie indziej.

Do poprzedniego posta - może by ten listing wraz z krótkim acz treściwym opisem umieścić jako zaczątek kuferka AmigaDOS?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem