[#1] Problem z kprintf
Może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić żeby w LogTool widzieć to co piszę przy pomocy kprintf()? Przy linkowaniu "-ldebug" oczywiście mam. Mówię oczywiście o programie pod MorphOS.

Ostatnia modyfikacja: 08.02.08 08:16
[#2] Re: Problem z kprintf

@MDW, post #1

ramdebug przy bootowaniu i ustawienie paramterów w preferencjach mosa

[#3] Re: Problem z kprintf

@rzookol, post #2

Przy bootowaniu "ramdebug" pewnie mam, bo inaczej bym chyba nie widział różnych wpisów w LogTool. A ja widzę różne rzeczy tylko nie moje kprintf-y.

A jeżeli chodzi o parametry w preferencjach MOSa to jeszcze zobaczę, bo nigdy tam nie grzebałem. Jak wrócę do chaty to wejdę na IRCa i porównam z kimś komu kprintf działa. :)

Dzięki za pomoc. Dam znać jak mi pójdzie albo nie pójdzie.

[#4] Re: Problem z kprintf

@rzookol, post #2

Sprawdziłem - mam ustawione "ramdebug" w OF.

W ustawieniach MOSa w "Debug" w zakładce "Emulationi" miałem zaznaczone domyślnie "Log" i "NoLogServer". Zaznaczyłem jeszcze "LogKPrintf", dałem "Use" i spróbowałem znów coś czegoś co wykorzystuje krpintf (przy kompilacji jest użyte -ldebug). Oczywiście w LogTool nie ma śladu tego co wypluwa kprintf. :)

Myślałem, że może po ustawieniu opcji w ustawieniach MOSa (w Debug) trzeba zrobić reboot. No ale to jest niemożliwe, bo jak coś tam zaznaczę, sam "Save" to potem po reboocie znów mam zaznaczone tylko te, które były zaznaczone domyślnie. "LogKPrintf" oczywiście nie jest zaznaczone. Opcje z działu "Debug" po naciśnięciu "Save" się nie zapisują? Nie przeżywają rebootu?

Ja dostanę świra z tym kprintf. No co mam zrobić żeby mi to działało? :)

[#5] Re: Problem z kprintf

@MDW, post #4

Nie masz przypadkiem ustawionego logToola tak, żeby wywalał Ci
wszystkie nierozpoznane linie (czyli Settings/Filters, akcja REMOVE i
filtr założony na pustą linię)? Dla pewności nie odpalaj logToola i
sprawdź logi przy użyciu getramdebuglog.

[#6] Re: Problem z kprintf

@Kamul, post #5

Już działa!

Prawie trafiłeś. :) Faktycznie w getramdebuglog były moje kprintf-y. Więc zerknąłem do ustawień LogTool. I faktycznie był tam filtr na pustą linię. Wywaliłem go ale to nie pomogło. Mój krpintf wyglądał tak:
kprintf("************AAAAAAA***********n" );

Coś mnie tknęło i zmieniłem na:
kprintf("dupa 1n" );

i... działa. :) Widzę to w LogTool. Kiero na IRCu stwierdził, że jest filtr założony na gwiazdki. Faktycznie jest. Ja nawet nie wiedziałem, że są tam takie filtry w ustawieniach. Nie używałem nigdy LogToola.

Fajnie, że działa, bo mam tu jakieś schizy w logach i muszę wyśledzić o co chodzi. Właściwie cholera wie o co, bo nic się nie wiedza. :) No ale jak mam kprintf to już poszukam.

Dzięki za pomoc! Kiero i Morgothowi (na IRCu) też dziękuję! :) Co ja bym bez Was wszystkich zrobił? :)

[#7] Re: Problem z kprintf

@MDW, post #6

> Prawie trafiłeś. :)

Gdybym wiedział, że Twój tekst zaczyna się od gwiazdek, to trafiłbym
nie tylko prawie... ;)

[#8] Re: Problem z kprintf

@MDW, post #1

Dzięki wszystkim, którzy pomogli mi z tym kprintf. Teraz to ja jestem
gość. Już wyśledziłem wszystkie problemy. Były banalne. :) LogTool i
KPrintf rządzą. Logi mam czyste jak... jak... no nie wiem jak co. :)

Jeszcze raz dzięki!

[#9] Re: Problem z kprintf

@MDW, post #8

LogTool i
KPrintf rządzą.

O tak, zwłaszcza jak ten "rządzący" LogTool podczas debugu się wiesza.

[#10] Re: Problem z kprintf

@MinisterQ, post #9

O tak, zwłaszcza jak ten "rządzący" LogTool podczas debugu się wiesza.

Wtedy to faktycznie nie jest rules. :) No ale u mnie jeszcze ciągle się nie powiesił więc jeszcze jest rules. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem