[#2]
Re: Edytor obiektów graficznych pomocny np. w grach
@Minniat,
post #1
Heh, pewien czas temu napisałem sobie kreator obiektów, w którym to możemy rysować z dowolnej palety 64 kolorów bądź wczytać jakieś obiekty, np: ludziki i animować je. Polega to na tym, iż w trakcie rysowania jakiejś FRAME, w okienku wyświetlana jest cały czas animacja tych FRAME (układana w sekwencję, loop albo ping-pong). Może też zamieszczę to niebawem na sieci :). Program ten napisałem do gry Vandalis Fantasm, która niestety nie doczekała się rozwinięcia, ale zrobiłem animację małej elfiątki, która trzepocze skrzydełkami, bawiłem się też z animacją chłopca, który podrzuca na nodze piłkę :). Fajne narzędzie myślę :P. Można sobie oczywiście odwracać dowolnie owe obrazki. Jeśli ktoś byłby zainteresowany, np. Selur (:P) a propos projektu, który chcecie zrealizować, to podrzucę ten programik bo na razie nie mam jak wrzucić na serwer (ovh.org znówu odmawia połączeniu via FTP).
P.S. wrzuciłem na inny serwer snapshota:
http://www.from.okay.pl/bagozonde/vandalis.png
na pozór prosty program, ale górna belka zawiera trochę opcji :). Na razie nie wrzucam execute'a bo musiałbym to skompilować z pewnymi zmianami.
Ostatnia modyfikacja: 01.05.08 13:10