[#1]
Engine nowej gry w podstawowym stadium
Nie wiem jak idzie praca moim kolegom ;), ale ja skończyłem już część engine'u nowej gry. Wreszcie płynna animacja stała się rzeczywistością i jeśli będę trzymał tempo prac uda mi się to w kilka tygodni może krócej.
(Póki co na kartkach czeka 25 (!) super map do Benefactora, które ukończyłem projektować i które jeszcze nie wprowadziłem do komputera) ale nową grę postawiłem jako priorytet.
Engine wygląda tak, że strzałka (póki co nie komandos...) obraca się w 16 kierunkach (!) i porusza za pomocą joysticka. Ruch w lewo i prawo to obrót, góra to ruch do przodu, a dół to ruch do tyłu. Mapa składa się z kafelków, póki co mapa jest tylko obramowana, ale blokuje ruch strzałki.
Mam nadzieję, że usłyszę ciepłe słowa... :D (ale nie oceniajcie engine'u za szybko bo to dopiero podstawa!!) Trzymajcie za mnie kciuki. Tym razem dokończę grę bo rozwiązałem kilka bardzo nurtujących problemów.
P.S Ja prowadzę sprawozdanie z moich prac na mojej stronie, (nazwa: Komandosi) a tu podstawa engine'u' do ściągnięcia (nazwa: Szybkie BOBy)
http://minniatian.republika.pl/Komandosi/FastBobs.lha Uwaga: finalna wersja będzie w hiresie: 640x400x5.
Czy któryś z projektantów nowych gier mógłby prowadzić chociażby stronę na ich temat. Byłbym wdzięczny. (Przecież AMOS jest językiem wysokiego poziomu, znaczy taki engine można napisać szybciej) Chyba, że chcecie opublikować program dopiero na ukończeniu.