Czy można bezpośrednio umieścić jakieś dane w pamięci CHIP?
Testuje programy i przy kompilacji wychodzą mi dziwne krzaczki.
Poza tym dostaje ostrzeżenia odnośnie UWORD chip, które jest zamieniane na int.
komplilacja ANSI/ISO C? :D kiedy to było (na polibudzie w Poznaniu oO ) :P
w każdym bądź razie mi to nigdy nie za tęgo szło, pamietam tez ze prócz krzaków wylatywały mi rozmaite, niezrozumiałe jak dla mnie ostrzeżenia, ogólnie VBCC nie lubił współgrać z rejestrami procesora....
Poza tym dostaje ostrzeżenia odnośnie UWORD chip, które jest zamieniane na int.
To sugeruje, że prawdopodobnie problem leży w Twoim kodzie, a nie fakcie, że dane są w pamięci fast.
Jeśli faktycznie jest jakiś problem z tym związany, to tak jak pisze Krashan zawsze można za pomocą AllocMem uzyskać wskaźnik do zaalokowanej przestrzeni w pamięci chip, i tam ręcznie umieścić interesujące dane. Patrz tu .
@bombermax
ogólnie VBCC nie lubił współgrać z rejestrami procesora
co to za konstrukcja UWORD chip? umieszczanie tablic w konkretnym typie pamieci zalezy od kompilatora i najprawdopodobnij w kazdym wyglada inaczej. o ile oczywiscie kompilator/linker to umozliwiaja.
zobacz co na ten temat mowi dokumentacja vbcc. jezeli nie umozliwia umieszczania danych w pamieci chip to musisz zrobic tak jak pisal krashan. ewentualnie mozesz zrobic plik w asmie i samemu podac odpowiednia sekcje
mam niemiłe wspomnienia z czasów polibudy, wówczas dla każdego z nas, na mini zaliczenie musieliśmy mieć styczność z tym. Ale to było dobre lata temu, kiedy jeszcze bazowaliśmy na niestabilnych wersjach...
..więc to wypisuje człowieku bo uwzględnij że dzisiaj korzystanie z niego jest bardziej komfortowe bez niespodzianek, nie tak jak mialo to miejsce za moich czasów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.