@kogucik, post #4
uważam że metoda print screen nie jest poważna
@strim, post #6
@krashan_, post #7
@Minniat, post #10
Jeśli Pan się na czymś nie zna to proszę nie dawać rad.
widzę, że każdy nowy gość jest tu podobnie traktowany. Szczególnie programista.
W jaki sposób według Pana podczas wycinania oddzielić właściwą grafikę od tła?
@krashan_, post #11
Czy ja napisałem coś zasadniczo innego? Uważam, że byłem bardziej konkretny, bo zasugerowałem, że znajomość asemblera może być dość istotna.
Otóż istnieje możliwość zrzucania w WinUAE strumienia nieskompresowanych klatek video [...]
@Minniat, post #15
Pan napisał z położenia kogoś kto wie jakie umiejętności należy posiadać, ale sam nigdy takiego typu zadania by się nie podjął.
po pierwsze czy ten sposób dotyczy tylko sprite'ów sprzętowych?
Po drugie trudno będzie tym sposobem np. wyciągnąć fazy budowy domu w The Settlers, a może nawet też budynku drwala z menu budowy. Do takich rzeczy idealnie spisuje się analiza źródeł i plików.
@kogucik, post #1
@gx, post #20
@kogucik, post #13
i ta metoda byłaby najlepsza, jest gdzieś opisana?
@kogucik, post #1
@kogucik, post #26
Moduł muzyczny - format pliku muzycznego (rozszerzenie *.mod - w komputerach Amiga mod.*), zawierającego w sobie ścieżkę sekwencera (wraz z efektami) oraz próbki dźwiękowe (sample). Format powstał pod koniec lat '80, rozpowszechniony głównie dzięki aplikacji Noise Tracker, dostępnej dla komputerów Amiga. Początkowo umożliwiał on zapis czterech kanałów (po dwa w panoramie stereo), jednak wraz ze zwiększeniem mocy obliczeniowej komputerów powstawały kolejne formaty, m.in. XM który umożliwiał użycie nawet 64 kanałów.
@krashan_, post #16
Idę o zakład, że osoba nie będąca programistą, a tym bardziej nie znająca asemblera M68k oraz wewnętrznej budowy Amigi, natomiast potrafiąca obsługiwać WinUAE i ogarniająca jakiś współczesny program graficzny, wyciągnie znacznie szybciej grafikę z zrzutów ekranu niż metodą analizy kodu.