[#7]
Re: VBCC i kompilowanie dla kick 1.3
@retronav,
post #6
Wiele rzeczy tu nie rozumiem i dlatego mam trudność z napisaniem odpowiedzi. Po pierwsze nie wiem jakiego asemblera używasz, to szczegół.
Skoro w asemblerze masz copperlistę pod etykietą cooper to w jaki sposób działa Ci xdef na _copper, przecież to dwie różne etykiety. No chyba, że z prędkości zapomniałeś dopisać w tym poście znaczka _, co też zakładam. Ponadto żywię nadzieję, że copperlista siedzi w pamięci CHIP i asembler, którego używasz właściwie tworzy obiekt. Chodzi mi o błąd jaki ma Asm-One i chyba AsmPro jak tworzymy obiekt który możemy wykorzystać przy dowiązywaniu (linkowaniu). Następna rzecz, która przykuła moją uwaga to, że używasz short zamiast użyć UWORD (oczywiście by użyć UWORD, potrzebujesz dołączyć odpowiedni plik exec/types.h), co może też powodować kłopoty, szczególnie przy porównywaniu.
Nie podałeś też co dokładnie dzieje się ze zmienną i, jeśli jest zero to zawsze dostaniesz pierwszą wartość. Jeśli to nie sekret to zamieść kod źródłowy w przeciwnym razie napisz mi PM.