Zainstalowałem AmiDevCPP pod WinXP w trybie admina.
Zainstalowałem dodatkowe pakiety do MUI i SDL.
Chcę w IDE skompilować program przykładowy do SDLa ale mi include nie widzi "SDL\SDL.h" mimo, że fizycznie jest w odpowiednim katalogu i nie kompiluje się.
Zwykły "Hello World" się kompiluje poprawnie. MUI też się kompiluje.
Czy trzeba jeszcze po instalacji AmiDevCPP dodawać jakieś zmienne środowiskowe ręcznie w WinXP typu dopiski do PATH= itd?
Ostatnia aktualizacja: 04.12.2015 14:41:39 przez pong777
Brak Pythona na Amidze pokazuje, w którym miejscu zatrzymała się ta maszynka. A jeśli chodzi o C++ to na Amidze 68k też tak różowo nie jest, bo to znów nie ta epoka. Jaka szkoda, że jesteśmy daleko za... .
Z C nie jest naprawdę tak źle. Pod AmiDevCPP możemy targetować na m68k, Arosa PPC, Arosa x86, Morphosa, AmigaOSa 4. Są include'y dla systemu, intuition, graphics.library, dos.libary itd., MUI, SDL, Reaction.
SDL to SDL. Takie zamierzenie, żeby to wszędzie działało tak samo. Pamiętaj tylko, że to wymaga dość mocnej amigowej konfiguracji, patrz port wolfa z aminetu. ;)
Nie widzę problemu by coś co jest napisane w C lub C++ nie mogło działać na jakiejkolwiek amidzie. Co innego z SDL, ta biblioteka może być wymagająca i na klasycznej Amidze jest bardo wolna i niestabilna (błędy), na Arosie działa Ok, jest wiele portów gier.
Jednak gdy pominąć SDL to wszystko śmiga normalnie oraz bardzo dobrze ;).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.