[#1] Hollywood a sprawa polska
Cześć,
Czy orientuje się ktoś może, czy jest możliwe wyświetlenie polskich czcionek w programie, napisanym w Hollywood? W manualu jest informacja o obsłudze UTF-8 ale tekst z takim kodowaniem po obróbce w HW wyświetla mi krzaki zarówno w Windows jak i w AROS-ie.
Zakładałem, że amigowe kodowanie ISO może być tu ograniczeniem ale przynajmniej w Windows spodziewałem się ogonków. Ma ktoś ten temat rozpoznany?
[#2] Re: Hollywood a sprawa polska

@Bohun, post #1

Może spróbuj przekleić tekst poprawnie napisany z ogonkami np. w notatniku. To działa w większości takich przypadków (programy graficzne bez obsługi polskich czcionek i podobne zagadnienia pod Windows).
[#3] Re: Hollywood a sprawa polska

@Bohun, post #1

Dawno się nie bawiłem Hollywood (Designer) ale chyba musisz zainstalować TTF w ISO2 aby było ok. Do Hollywood dodawany jest menadżera czcionek.
[#4] Re: Hollywood a sprawa polska

@adam_mierzwa, post #2

Niestety ten sposób nie działa z Hollywood
[#5] Re: Hollywood a sprawa polska

@radzik, post #3

W każdym razie widziałeś ogonki na ekranie wynikowym?
[#6] Re: Hollywood a sprawa polska

@Bohun, post #5

Tak, tylko ja to robiłem pod AmigaOS 4, ale chyba nie powinno się tu nic różnic.
[#7] Re: Hollywood a sprawa polska

@Bohun, post #1

Jeśli kogoś temat interesuje to aktualizacja Hollywood do wersji 7.0 wraz z pełną obsługą Unicode rozwiązuje całkowicie problem polskich ogonków.
[#8] Re: Hollywood a sprawa polska

@Bohun, post #7

Potwierdzam ostatnio testowałem nową wersję V.A.M.Pa dla AmigaOS4 i polskie czcionki są wyświetlane poprawnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem