kategoria: Blitz
[#1] AmiBlitz 3.6.1
Pobrałem i powiem że jest zajefajne, mam tylko 2 problemy
1. jak wchodzę w ustawienia kolorów IDE to często mi się zawiesi amiga, qrcze miał ktoś taki problem ? czasami jest to za drugim wejściem w ustawienia, nie wiem czy nie ma to jakiegoś powiązania z MUI, bo te kolorki i to kółko z wyborem kolorów się nie pojawia a w tym miejscu jest szary kolor tylko, właściwie to jakoś z tym można żyć :)
2. czy są jakieś poradniki najlepiej po polsku, jest rozbudowany help i to mi się bardzo podoba ale mój angielski jest taki sobie i nie wszystko kumam, przydała by się jakaś książka z tym że jeszcze nie wyszła ta z amiga.net jest coś innego wartego uwagi i poszukiwań ?
[#2] Re: AmiBlitz 3.6.1

@QUAD, post #1

1. Na czym zainstalowałeś?
2. Był kiedyś w MA kurs BB w ACS chyba też kiedyś pytałem na forum, trzeba by poszukać.
3. Książka chyba już się "pisze".
[#3] Re: AmiBlitz 3.6.1

@KM, post #2

Zainstalowałem na A4KD z medkiem i 060 WB 3.9
mam trochę MA będę musiał poszukać, chyba że ktoś wie jakie to dokładnie były numery.
Na książkę czekam i mam nadzieje że się szybko pojawi :)
[#4] Re: AmiBlitz 3.6.1

@QUAD, post #3

Również jestem zainteresowany tym językiem i pokładam nadzieję w książce.
Kiedyś próbowałem się tym bawić pod UAE na OS3.9 + GFX ale strasznie było wiechliwe.
[#5] Re: AmiBlitz 3.6.1

@pong777, post #4

też próbowałem wcześniej i coś mi się wieszało a teraz działa bardzo stabilnie, tylko że przy tych ustawieniach mam problem, będziesz na AP to Ci pokaże :)
[#6] Re: AmiBlitz 3.6.1

@QUAD, post #3

mam trochę MA będę musiał poszukać

Chyba nie było kursu w MA:

https://issuu.com/amigowiec/docs/spis_tresci_magazynu_amiga
[#7] Re: AmiBlitz 3.6.1

@QUAD, post #1

Język jest fajny - polecam, ale ja zostałem przy Blitz Basicu 2.1. Głównie ze względów na kompatybilność ze starymi amigami.
Co do nauki języka to aby zacząć wystarczają przykłady z katalogu Example oraz manual (ogólnie dostępny) np na stronie Amiga Coding.
Aby zabrać się np za grę trzeba znać trochę możliwości hardware'u Amigi, ale to akurat prawda dla każdego języka programowania.
[#8] Re: AmiBlitz 3.6.1

@agrajek, post #6

[#9] Re: AmiBlitz 3.6.1

@KM, post #8

Dzieki wszystkim za odzew, będę wszystko sprawdzał po AmiParty
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem