kategoria: Blitz
[#1] blitzBasic i jakis timer
Czesc

mam coraz wieksze przeczucie ze Hollywood jest wolny i dlatego przed chwila zainstalowalem blitzBasic2.

Zeby nie tracic czasu na szukanie prosilbym kogos znajacego blitz-a o kod pozwalajacy mi okreslic ile czasu dana petla sie wykonuje (wynik powinien sie gdzies wyswietlic oczywiscie

Ponizej przyklad w Hollywood:
startTimer(1)
For i=1 to 10000
  --->> TO CO CHCE ZMIERZYC
Next
Print(GetTimer(1))
WaitLeftMouse

Dzieki
[#2] Re: blitzBasic i jakis timer

@peceha, post #1

To na wypadek, gdybyś chciał zgłębić Blitza nieco bardziej:

Książka Adama Zalepy, rok wydania 2017.

https://www.amiga.net.pl/index.php?lng=pl&kwt=10010&tms=92
[#3] Re: blitzBasic i jakis timer

@Hexmage960, post #2

Mam juz te ksiazke - dotarla ze 2 tygodnie temu, hehe

Ale jej tez mi sie nie chce teraz wertowac , odnosze wrazenie, ze nic mi sie nie chce ostatnio
[#4] Re: blitzBasic i jakis timer

@peceha, post #1

Zdaje się, że w BB2 nie ma takich rozkazów. Pozostaje napisać kod jak w C, czyli otwarcie timer.device itd. Prościej, zainstalować dodatki elmore, które rozszerzą BB2 o ekstra rozakazy: resettimer i ticks.
[#5] Re: blitzBasic i jakis timer

@cholok, post #4

Dzieki za info - znalazlem wlasnie na aminecie i niedlugo sprawdze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem