Dim scr$(500) *scrs.List=LockPubScreenList_ () *mynode.Node=*scrs\lh_Head count.w=0 While *mynode\ln_Succ count+1 scr$(count)=Peek$(*mynode\ln_Name) *mynode=*mynode\ln_Succ Wend UnlockPubScreenList_... ale to tylko erany publiczne, niestety.
@Ocelot, post #2
DEFTYPE.library *intuiBase .... *intuiBase=OpenLibrary_("intuition.library",36) ... *fs._Screen=*intuiBase\FirstScreen ...
*exec.ExecBase=Peek.l(4)"
@peceha, post #1
@peceha, post #9
c=0 ResetList lista() While NextItem(lista()) c+1 Wend random=Rnd(c) c=0 ResetList lista() While NextItem(lista()) If c=random then Pop While c+1 Wend mojaUpragnionaDana = lista() ;skoro wskaznik listy pokazuje na zmienna na pozycji "random" to mam nadzieje ze ten zapis jest poprawny ?
@peceha, post #10
NEWTYPE.mojTyp a.b b c End NEWTYPE Dim List lista.mojTyp(100) If AddItem(lista()) Then lista()\a=1
ARRAY IS NOT A LIST
@peceha, post #11
@peceha, post #14
@peceha, post #15
typ = screen->Flags & SCREENTYPE
if (typ == PUBLICSCREEN) /* Ekran publiczny */; else if (typ == CUSTOMSCREEN) /* Ekran prywatny */;
@Hexmage960, post #16
typ = screen->Flags & SCREENTYPE
@peceha, post #18
SCREENTYPE (patrzac na moj obrazek z postu wyzej) to %1111 (bo ma wartosc $F)
ekran publiczny to %0010 (wartosc $2)
czyli zmienna "typ" powinna miec wartosc %0010, tak?
hmmm, u mnie WB ma %00...
WB - %00
edytor blitza ("file - ") %10 - nie jest publiczny
MultiView - %11 - gwarantuje ze nie jest publiczny
paleta WB - %00 - nie wiem
@cholok, post #19
@peceha, post #24
@peceha, post #24
TextExtent_
costam.l=TextExtent_(*win\RPort,"text",4,result.TextExtent)
TextLength_
@peceha, post #26
struct TextExtent te; TextExtent(win->rport,"text",4,&te); printf("wynik w pixelach=%d\n",te.te_Width);
@forge, post #27
@peceha, post #28
Juz to porpawilem i teraz mam nieco niezgrabny sposob otwarcia okna bo otwieram takie o rozmiarze 1pxl x 1pxl. Gdy juz mam *win to moge wkoncu skorzystac z TextExtend() i po otrzymaniu wynikow obliczam szukane rozmiary okna i je ustawiam na swoim miejscu.
Dobrze ze caosc odbywa sie w ulamku sekundy wiec tego nie widac.
@Hexmage960, post #29