vc +kick13 -o hello hello.c
vc +aos68k -o hello hello.c
@shirozuki, post #1
-cc=vbccm68k -quiet -hunkdebug %s -o= %s %s -O=%ld -I"%%VBCC%%/ndk/include_h" -I"%%VBCC%%/include" -I"%%VBCC%%/netinclude" -ccv=vbccm68k -hunkdebug %s -o= %s %s -O=%ld -I"%%VBCC%%/ndk/include_h" -I"%%VBCC%%/include" -I"%%VBCC%%/netinclude" -as=vasmm68k_mot -quiet -Fhunk -phxass -nowarn=62 %s -o %s -I"%%VBCC%%/ndk/include_i" -asv=vasmm68k_mot -Fhunk -phxass -nowarn=62 %s -o %s -I"%%VBCC%%/ndk/include_i" -rm=del %s -rmv=del %s -ld=vlink -bamigahunk -x -Z -Bstatic -Cvbcc -nostdlib "%%VBCC%%/lib/startup13.o" %s %s -L"%%VBCC%%/lib" -lvc -o %s -l2=vlink -bamigahunk -x -Z -Bstatic -Cvbcc -nostdlib %s %s -L"%%VBCC%%/lib" -o %s -ldv=vlink -bamigahunk -t -Z -x -Bstatic -Cvbcc -nostdlib "%%VBCC%%/lib/startup13.o" %s %s -L"%%VBCC%%/lib" -lvc -o %s -l2v=vlink -bamigahunk -t -Z -x -Bstatic -Cvbcc -nostdlib %s %s -L"%%VBCC%%/lib" -o %s -ldnodb=-s -ul=-l%s -cf=-F%s -ml=500
@shirozuki, post #3
@Hexmage960, post #5
@teh_KaiN, post #6
Ja zawsze używałem m68k-amigaos, albo dlatego że nie było dedykowanego pod kick13 albo dlatego że go przeoczyłem. ;)
Swoją drogą, czym się taki target może różnić? Pewno tylko w inkludach są rzeczy, które na starszych kickach nie działają. Chyba że inaczej sam plik wykonywalny się generuje?
Tak czy inaczej, radzę autorowi wątku celować w nowsze kickstarty, a do 1.3 wrócić jak się będzie bardziej oblatanym. Chyba że kolega lubi robić sobie pod górkę. ;)
@teh_KaiN, post #4
@shirozuki, post #8
@shirozuki, post #8
Oczywiście wgraną mam tę paczkę z targetem, którą podlinkowałeś (tzn. mam zarówno dla kick13 jak i dla aos68k).
chciałbym tylko wiedzieć na czym (ogólnie) polega różnica w programowaniu na 1.3 a np. 3.0?
@shirozuki, post #1
@Don_Adan, post #14
-ldnodb=-s -Rshort
-ldnodb=-s
@teh_KaiN, post #9
@shirozuki, post #16
@teh_KaiN, post #18
A tam, jakieś ISO. Masz tu wszystko co najważniejsze w formie online.
@Hexmage960, post #17