Koderzy ze skillem TCPIP/UDP a nawet UDP potrzebni!
Kilka osob juz wie, ze mam rozgrzebany taki projekt:
link
link
ale z uwagi na to ze na a500 nie ruszy chocby "skaly sraly"

przyszlo mi do glowy, ze moze moglibysmy opracowac serwer streamujacy gre do uzytkownika, na zasadzie lekkiego klienta. Musielibysmy zrobic komunikacje amigi z moja gra na serwerze i w odpowiedzi dostawalibysmy, powiedzmy gre 3d na a1200 z 25 fps +
Projekt jest juz w pelni grywalny i moglibysmy opracowac jakis standard api dopasowac rozdzielczosci etc. Moja apka zostala zrobiona pod androida i opiera sie na javie. Na niewypasionym PC uzyskuje 250fps w 1024x720 wiec oznacza ze nawet do testow mozemy dac kilka/nascie slotow do grania. Gardlem bedzie sposob wysylania obrazu i odbierania sterowania. Niemniej uwazam ze nawet stare amigi nie sa skreslone w przyszlosci z grania w najnowsze hiciory. Pytanie czy ami jest w stanie szybko odbierac i wysylac przez TCP/UDP.
Zalet tego rozwiazania nie trzeba chyba wymieniac. Klient moze byc totalną padaką byle odtwarzal grafike i mial karte sieciową. Pewnie i na 1mb ramu by poszlo (?). Niech no sie ktos wypowie jakie są szanse wykonalnosci tego projektu po stronie ami.