[#1] MAGAZYNier - pojedynek
Wybacz Hex, nie mogłem się powstrzymać =)

pojedynek.adf
[#2] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Ale jak to. ?
Już skończone ?
A gdzie cała otoczka z tworzeniem programu?
Tak nie można.
[#3] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@Norbert, post #2

Nie zdążyłem z otoczką, bo przed chwilą to wymyśliłem i napisałem :)
[#4] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #3

Ha, dobre, Amos rządzi!
ale w finałowym starciu z [spojler] poległem 3 razy :/

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2021 23:30:45 przez vojo
[#5] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Superanckie. Po kilku próbach stwierdziłem, że jednak nie dam rady Selurowi

1
[#6] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@niebuszewo, post #5

No, Selur to w końcu VICE-BOSS :D
1
[#7] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Zabawne. Nie wiem za co miałbyś przepraszać.

Kolega tylko narobił mi trudności ze zmianą panelu z 16x16.

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2021 08:07:41 przez Hexmage960
[#8] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Dobre. Szkoda że takie krótkie :)
[#9] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Proszę, proszę - nawet ja się załapałem do pojedynku .
[#10] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Ośmiu pokonałem, Selur mnie rozszarpał:)
[#11] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@fazior, post #10

Selura to ja kładę jedną ręką, z palcem w d.... i z zamkniętymi oczami. Jedyny problem z Minniatem, ale za którymś podejściem dało radę wczoraj go ustrzelić. Teraz nie żyje, a to oznacza koniec brazylijskiego tasiemca "Magazyn"!
Ale na końcu nic nie ma, żadnej ładnej pani, tylko gratulacje i od nowa.

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2021 14:14:08 przez snajper
1
[#12] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Czy planowana jest wersja kolekcjonerska w big boxie?
[#13] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

No niestety, ale zgodnie z tradycją tego forum nie może się skończyć na achach ochach... Szanujmy siebie nawzajem, nie głaskajmy autora tylko dlatego że coś tam pokazał. Niech bierze się do roboty, porządkuje kod, poprawia grafikę, wprowadza urozmaicenia rozgrywki. Sugeruję wprowadzenie czaszek-przeszkadzajek oraz bonusowych wisienek. Oczywiście grafika do poprawy, pikseloza bije po oczach, ale na szczęście na forum jest wielu kolegów, którzy mogą pomóc podrasować grafikę. Każdy przeciwnik powinien wyglądać inaczej, inspiracją może być awatar, ale całość musi być uspójniona! Tak samo dźwięki, nie jakieś suche strzały jak z 8 bitowca, tylko piękne amigowe efekty dźwiękowe. No i czcionka. Co to ma być w ogóle? Jest tyle ładnych czcionek, no i oczywiście grę trzeba przetłumaczyć na polski, przecież my nie gęsi!!!
To tyle ode mnie, mam nadzieję, że koledzy dołożą wiele dalszych cennych uwag ;)
2
[#14] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@marskow, post #13

Mysle ze dobrym rozwinieciem gry bylby tryb dla dwoch graczy.
A nawet (szczyt burzujstwa) gra po sieci.
[#15] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@Phibrizzo, post #14

Tak, będzie wydanie pudełkowe, wersja Steam i GOG a na premierę przyjedzie Keanu Reaves jak tylko skończymy negocjacje wynagrodzeniowe. Ewentualnie jeśli Keanu będzie za drogi, premierowy show otworzy Hex. Będzie też tryb sieciowy (MMO) i deathmatch po LANie i przez nullmodem.

A na poważnie - tryb dla dwóch graczy to tam już jest w kodzie zaszyty i jak kiedyś powstanie wersja remastered delux collectors edition, to będzie opcja dla 2 graczy ;)

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2021 17:49:14 przez mastaszek
1
[#16] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #1

Jak skompilować grę w Amosie tak, aby była na bootowalnej dyskietce (tak jak tutaj w Twojej gierce)?

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2021 15:58:30 przez tukinem
[#17] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@tukinem, post #16

Skompilowane już masz, tylko stwórz bootowalną dyskietkę w winuae, przegraj na nią Twoją grę, stwórz na dyskietce folder 's', w tym folderze plik startup-sequence, a w tym pliku nazwa pliku do automatycznego uruchomienia.
1
[#18] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@mastaszek, post #17

Chyba jeszcze w libs Amos.library jest potrzebne
3
[#19] Re: MAGAZYNier - pojedynek

@HOŁDYS, post #18

Działa. Dzięki :)
ten plik nie jest potrzebny, bo mam skompilowane już z dodaniem tego pliku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem