[#1] SA_Pens gdy otwieram wlasny ekran
Czesc,
gdy w tagach, przy otwoeraniu ekranu daje SA_WorkbenchLike to wogole nie musze sie przejmowac tym co w tytule, no ale teraz, skoro moge zmienic ekran przy otwartym programie to juz jednak musze sie nad tym pochylic.

Wg instrukcji:

Data is a pointer to a UWORD array terminated with  0, as found in the DrawInfo structure.
...
It is very easy for an application to use the default pen specification. Simply specify an empty pen specification (in C, {~0}), and Intuition will fill in all of the values with defaults appropriate for the screen.

no ale ja mam blitza i nie wiem jak zrobic taka tablice (a moze i wiem ale na jeszce to do mnie nie dotarlo heh) ale najwazniejsze ze nie wiem na ile pozycji ona ma byc (na 9? tyle co intuition potrzebuje na swoje rysunki 3D?)

Skoro duzo nie wiem to zastosowalem rozwiazanie emergency czyli biore DrawInfo ekranu WB a przy SA_Pens wstawiam pointera do \dri_Pens tego z WB

To dziala ale nie wiem czy tak jak powinno bo.... i tu musze wrocic do tego nieszczesliwego remappingu z tematu, ktory niedawno zakladalem - obrazki przekolorywane sa tylko do 4 kolorow !!! (mimo ze ekran otwieram nawet w 256, to do remappingu amiga uzywa tylko 4 pierwszych) - czy to moze miec zwiazek z SA_Pens???

Dzieki.

Jesli nie jasne to rozjasnie.
[#2] Re: SA_Pens gdy otwieram wlasny ekran

@pch, post #1

Jeżeli chodzi o remapowanie, to spróbuj dodać tag SA_SharePens, TRUE do ekranu. Mi to działa, choć przyznam, że z remapowaniem przez oryginalne Datatypy mam różnie.

Z kolei kolory, które używa intuition nie mogą być zmieniane podczas remapowania. Są to domyślnie kolory 0, 1, 2, 3 oraz 17, 18 i 19 (wskaźnik myszy).
1
[#3] Re: SA_Pens gdy otwieram wlasny ekran

@Hexmage960, post #2

Dzieki!!!
Strzal w 10ke - SA_SharePens i wszystkodziala jak nalezy.

SA_Pens jest tylko do sposobu w jaki intuition rysuje swoje grafiki (2 kolorowo czy 3D).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem