kategoria: Amiga E
[#1] Szukam książki do Amiga E
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Czy "AMIGA E - Programowanie od podstaw" Adama Zalepy ujrzała ostatecznie światło dzienne? Wiem, że autor miał jakieś problemy osobiste.
[#2] Re: Szukam książki do Amiga E

@aramir86, post #1

Tak, ta książka została wydana.
Ale jesli potrzebujesz jej do czegoś innego niż ładnego stania na półce, to odradzam. Z tej książki nie nauczysz się AmigaE, nawet podstaw.
2
[#3] Re: Szukam książki do Amiga E

@vojo, post #2

Podobnie jest z Blitz Basic 2.
2
[#4] Re: Szukam książki do Amiga E

@aramir86, post #1

Wszystkie swoje książki autor udostępnił za free w formie .PDF i tak tego poszukaj. Kupowanie w formie drukowanej to wyrzucanie kasy.

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2024 19:54:51 przez Stoopi
2
[#5] Re: Szukam książki do Amiga E

@Stoopi, post #4

Zgadzam się. Dotyczy to zwłaszcza książek w których się coś szuka, z których się coś kopiuje, które traktuje się bardziej jak dokumentację, a nie powieść.
1
[#6] Re: Szukam książki do Amiga E

@Stoopi, post #4

Szukałem PDFów, ale akurat tego tytułu nie znalazłem. Posiłkuję się dokumentacją z Aminetu, kursem Jasona Hulance, kursem z Magazynu Amiga i różnymi artukułami/kodem źródłowym z czasów świetności (Wayback Machine).
[#7] Re: Szukam książki do Amiga E

@vojo, post #2

Podstawy już znam. Dziękuję za poradę. W takim razie pozostaje mi studiowanie kodu źródłowego z Aminetu i podobnych stron.
[#8] Re: Szukam książki do Amiga E

@aramir86, post #7

Link wysłałem ci na priv, zerknij.
1
[#9] Re: Szukam książki do Amiga E

@Stoopi, post #8

Dziękuję bardzo! Zabieram się za lekturę. szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem