kategorie: ANSI C, ARexx
[#1] Obsługa smartwatchy na Amidze?
Witam

Wpadłem na pomysł, żeby połączyć smartwatcha z Amigą. Wiem że jak nie mam USB, to typowy Bluetooth też odpada, ale jak bym znalazł jakiś adapter na port szeregowy, myślę że była by szansa zagadać, bo to w końcu urządzenie na porcie szeregowym po Bluetooth, trzeba by to jednak sparować, kwestią pozostaje tu protokół (o ile nie jest to jakoś zastrzeżone). W zależności co dało by się zdziałać, powstałby albo odpowiednik klasycznego już LCD Daemona, który wyświetliłby to co mu z Arexxa poślemy, albo wersja z interakcją co miało by większy sens. Ja akurat mam tani zegarek NoName sprzed kilku lat, wiem że to było projektowane pod Androida, ale myślę że prędzej taki niż obecne.

Pomału będę też działał nad koncepcją aplikacji w C, bo sam Arexx raczej nie wystarczy. Zastanawia mnie też kwestia zasięgu, no bo wiadomo, że to tylko w pomieszczeniu gdzie stoi Amiga, ale co jeśli się na chwilę oddalę i potem wrócę, czy będzie konieczna ponowna inicjalizacja?
Napiszcie co o tym myślicie, czy warto?
A może znacie jakieś konkretne modele smartwatchy, które by się bardziej nadały np. jakieś starsze monochromatyczne (nawet bym wolał)?

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem