Forum » PPA
[#1] Koszulki PPA
Witam. Jak w temacie... Skoro pismo nr 1 juz sie drukuje a nr 2 juz jest prawie gotowy do druku to naszla mnie mysl moze by zrobic oficjalna koszulke PPA ? zapodalem tutaj temat i zobaczymy cz bedzie zanteresowanie. Oczywiscie jesli nie bedzie i jesli to glupi pomysl to konczymy temat...

Duzo roboty by nie bylo bo uwazam ze motywy na koszulke powinny byc wziete ze strony.
Kazdy by mial opcje wyboru koloru koszulki taki jaki jest w wyborze profilu strony (czarna, niebieska, ... )
Na plecach moglby byc nadruk adresu strony a na przodzie na srodku koszulki albo na sercu nadruk odpowiedniego loga taki jak kazdy sobie wybral na sronie. Czy to BoingBall, czy motylek albo jak jest BoingBall i na nim motylek.

Co o tym sadzicie ? Przedewszystkim czy redakcja miala by ochote i czas zorganizowania tego ?
Wie wiem kazdy moze sobie taka koszulke wydrukowac ale wtedy kazda koszulka pewnie by sie czyms roznila... no i na zlotach mozna by bylo sie w takim stroju pokazac.

Tylko mnie nie linczujcie :P

P.S. Sam bede robil sobie czapeczke z wyszytym po ktorejsc ze stron na przodzie czapki amigowy znaczek ale tak zeby czesc znaczka byla tez wyszyta na daszku. Nie wiem jak w Polsce ale umnie jes sporo sklepow ktore sprzedaja gotowe czapeczki gotowe do nadrukow i na miejscu wyszywaja emblematy.

P.P.S. Prosilbym bardzo aby szanowana redakcja przeprowadzila ankiete na ten temat.

Ostatnia modyfikacja: 17.12.2009 15:17:44
[#2] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Parę lat temu próbowałem wystartować z takim tematem.. Poczytaj: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=6&i=1780&t=1780&ostatnie=1

Ja oczywiście jestem na TAK.

[#3] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #2

Minelo 2 latka i 6 miesiecy od Twojego ostatniego postu :) Moze cos sie zmienilo ? Zobaczymy ale jest juz nas dwoch na tak ...

[#4] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #3

Tak tylko jak popatrzysz, to temat wznawiałem średnio co pół roku, ze 3 razy. :)

Owce się wolały skupić na prawach autorskich znaków takich jak boing ball etc...., a nie było komu zrobić fajnej grafiki. Miękkie buły..

[#5] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Ja również jestem za :)

[#6] Re: Koszulki PPA

@Logan, post #5

Jestem w stanie załatwić dość myślę niedrogo nadruk wykonany w technologii Flock, Flex i termotransfer, jakby ktoś chciał :)

[#7] Re: Koszulki PPA

@altcomputing, post #6

Zrobmy ankiete. Zbierzmy zamowienia i kase i mozna zrobic. Ci co beda marudzic nie zamowia i tyle.

Mialbym tylko prosbe do redakcji zeby w to weszla i przyjela projekt koszulek. Zeby to byla oficjalna koszulka PPA i byla w ciaglej ofercie .

Poczekajmy na ustosunkowanie sie redakcji PPA.

Ostatnia modyfikacja: 17.12.2009 17:57:35
[#8] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #7

Jestem za, o ile to będzie nadruk FLEX.

[#9] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

A co z prawami do znaków towarowych?

[#10] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #7

No to sobie poczekasz.. ;)

[#11] Re: Koszulki PPA

@ender, post #9

LOL. Polecam wspomniany w 2gim poscie temat.

[#12] Re: Koszulki PPA

@ender, post #9

Prosze przeczytac CALA poprzednia dyskusje do ktorej Kokos dal linka.

@Kokos. Dokladnie LOL.

[#13] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #11

Miałem na myśli Boinga i Motylka. Jakoś nie wierzę, żeby Hyperion nie miał nic przeciwko, że ktoś używa znaku firmowego do którego ma teraz prawa. Trzeba mieć nadzieje, że MOSTeam też nie miałby nic przeciwko. Jesli będzie to rozważę zakup. (kolor itd. ;) )

[#14] Re: Koszulki PPA

@ender, post #13

Ok, :) Warto byloby otworzyc nowy temat " Prawa autorskie " ... W tym temacie trzymajmy sie tematu.

[#15] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Jedyna możliwość jaką widze to koszulki z napisem PPA.pl, czyli http://www.ppa.pl/wyglad/silver/gfx/title_empty.jpg

Nie ma tam znaków towarowych Hyperionu czy innej firmy i jeśli by dodatkowo ten sam obrazek przerobić na wersję monochromatyczną to wtedy wszędzie będzie pasować (mniej szczegółów) i w prawie każdym rozmiarze. Jeśli ktoś chciałby zorganizować zrobienie takich koszulek to od strony redakcji PPA.pl potrzebna będzie tylko zgoda na całą akcję. Można by było pomyśleć w jaki sposób miałyby być sprzedawane takie koszulki, jaki sklep zajmowałby się ich sprzedażą, etc.

Pamiętajcie o tym, że PPA.pl tworza użutkownicy, więc nie kreujmy z redaktorów PPA.pl ludzi od wszystkiego, od każdej inicjatywy - bo łatwo tak rzucić temat, wymyślić pomysł (czasem dobre i to), ale później ktoś te wszystkie sprawy formalne, dogadywanie się, etc. musi pozałatwiać kosztem swojego wolnego czasu (a jeśli jeszcze dojdzie do tego problem ze znakami towarowymi to nie ten pomysłodawca będzie się musiał tłumaczyć przed sądem czy firmą, która ma do nich prawa, ale właściciel portalu).

[#16] Re: Koszulki PPA

@grxmrx, post #15

Tez tak myslalem...

Moze nie sprecyzowalem sie jasniej ale moj post (pierwszy) byl raczej skierowany do "redakcji" (a posty maja ukazac zainteresowanie).
Skoro udalo sie z papierowym pismem i nie siadajac na laurach mozna by bylo pomyslec o koszulce.
Wzor przedstawialby "redakcja" (jako oficjalny).

Podkreslam, ze to tylko pomysl. Przeiez to nie musi byc zrobione juz teraz ale za jakis czas jak "redakcja" bedzie sie nudzila :). Nic na sile.

[#17] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Chętnie bym chadzał w takiej koszulce :)
[#18] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #16

Ja kiedyś sam sobie robiłem prasowanki, ale nie były zbyt trwałe.

"Przeiez to nie musi byc zrobione juz teraz ale za jakis czas jak "redakcja" bedzie sie nudzila"
Przecież dużo roboty przy tym nie ma. Zlecić jakiejś firmie i już ;)
[#19] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Hmmm a nie lepiej opracować jakieś wspólne logo i każdy sobie by zamówił w jakieś znalezionej przez nas firmie taką koszulkę na własną odpowiedzialność. Nie musi to być przecież firmowane przez PPA. I problem z logiem rozwiązany. Tak mi się wydaje.

[#20] Re: Koszulki PPA

@sand, post #19

Bardzo dobry pomysl.

[#21] Re: Koszulki PPA

@sand, post #19

http://www.twojakoszulka.eu

Polecam. Wzorek musi być wektorowy, 10 zł per jeden kolor, ale wykonanie i trwałość naprawdę git.

[#22] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #20

Dokładnie, i ja też chciałem iść w tym kierunku, ale miałem problem ze znalezieniem gościa, który przedstawiłby pare projektów graficznych do zastosowania.. :(

[#23] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #22

Porozmawiam dziś lub jutro ze znajomym. Jak będzie miał czas to pewnie zrobi.

[#24] Re: Koszulki PPA

@sand, post #23

Byłby wypas!

[#25] Re: Koszulki PPA

@sand, post #23

Fajnie byloby jakby motywy byly ze strony PPA. Zreszta czy ktos z PPA moglby uzyczyc gdzies an stronie grafike do sciagniecia ? :)

[#26] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #25

To raczej pytanie do Urana. (patrz stary wątek)

[#27] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #24

Dzisiaj się z nim dopiero spotkam.

Wpadłem przy porannym goleniu na taki pomysł.

Koszulka z napisem "many different ways, but one heart" obok logotypy MorphOS, AmigaOS i Aros. W centralnym miejscu logo PPA i np. każdy logotyp byłby punktem w grafie.

Jak się spotkam to dam znać.

[#28] Re: Koszulki PPA

@sand, post #27

Brzmi fajnie.

[#29] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Hej.

1. Praw do znaków marek i znaków handlowych nie da się ominąć - należałoby najpierw uzyskać zgodę od właścicieli znaków, a potem rozmawiać o produkcji.

2. Nie posiadam ani znaku Boinga, ani znaku Boinga A1, ani znaku Morphtylka w tak dużej rozdzielczości, żeby można by było reprodukować w dużej skali.

Pozdrawiam

[#30] Re: Koszulki PPA

@uran, post #29

Czyli nadal szukamy kogoś kto zrobi nam coś takiego i nie boi się dostarczyć grafiki bazującej na znaku towarowym.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem