Polygadka to podcast portalu o grach (głównie konsolowych) Polygamia. Odcinek #159 jest o tyle interesujący dla Amigowców, że w cały jest wielkim, prawie dwugodzinnym, wywiadem ze Skorpikiem (Adam Skorupa). Jak ktoś wie kto to jest to przedstawiać nie trzeba, a jak ktoś nie wie to wywiad go nie zainteresuje. :) Kilka razy jest wspominana Amiga i zawsze w bardzo pozytywnym świetle. Przyznam, że zawsze miałem Skorpika za trochę mniej sympatycznego, a po tym wywiadzie zmieniam całkowicie zdanie. Całkiem spoko gość i w dodatku nawet skromny (chociaż miałby podstawy żeby być znacznie mniej skromny). Moim zdaniem wywiad bardzo ciekawy. Sam prawie płakałem jak o tym wszystkim słuchałem jadąc autobusami wczoraj. To wszystko są moje młode lata... płaczę... :(
Tutaj jest info o Polygadce #159 i podlinkowany podcast. Tradycyjnie podcast jest dostępny w iTunes więc wszyscy użytkownicy iPhone, iPod, iPad, iTunes mogą posłuchać go normalnie. Ponadto można tego podcastu posłuchać w przeglądarki (playerek w miejscu, które podlinkowałem). Ja generalnie subskrybuję Polygadkę, bo dzięki temu bez przesadnego śledzenia newsów (niestety nie mam za wiele czasu) i bez grania (zupełnie nie mam czasu i w dodatku niezbyt lubię) jakoś tam trochę się orientuję w świecie gier, czyli tym co mnie bardzo interesuje. Wiem, to paradoks, że kocham tematy związane z grami, tworzeniem, historią, a nie lubię grac. Tak już mam. :)
Ostatnia modyfikacja: 19.04.2011 09:20:50