[#1] World Cup 2006
Jak już chyba wszyscy wiedzą, jutro rozpoczyna się mundialowe szaleństwo. Prawie wszyscy, nawet Ci którzy zazwyczaj tego nie robią, ekscytują się tym wydarzeń. Postanowiłem założyć ten wątek, aby podyskutować na temat potencjalnych zwycięzców. Jakie są Wasze typy na Mistrzów?

P.S. Orientuje się ktoś co się dzieje w sytuacji, gdy każdy mecz w grupie zakończy się wynikiem 0:0? Wszystkie drużyny mają tyle samo punktów i statystyki. Co decyduje, które drużyny przechodzą do kolejnej rundy?
[#2] Re: World Cup 2006

@mailman, post #1

o ile dobrze mi wiadomo mecze muszą zostać rozstrzygnięte- po wyniku 0:0 następuje dogrywka i potem rzuty karne. Według mnie na pewno w finale bedzie Brazylia, a osobiście jestem za Anglią...

[#3] Re: World Cup 2006

@Lord_10up, post #2

z tego co wiem to mlodzierz wszechpOlsKAidzie do knajpy na mecz idzie... widocznie ci tam cali co maja manifestowac swoja innosc skasowali wszystkie bilety na mundia "mlodzierzy" i dlatego musza w knajpie ogladac . A osobiscie to kibicuje Brazili podobno nasi tez tam jada tylko po co ? jeszcze jutro "mlodzierzy" cisnieni z powodu tych patalachow sie podniesie i wyskocza na manifestantow i wtedy dopiero bedzie cyrk :).

Ostatnia modyfikacja: 09.06.06 01:01
[#4] Re: World Cup 2006

@Lord_10up, post #2

o ile dobrze mi wiadomo mecze muszą zostać rozstrzygnięte- po wyniku 0:0 następuje dogrywka i potem rzuty karne.

Nie w meczach grupowych (czyli rundzie pierwszej). W kolejnych - owszem.

Na stronie FIFA wyczytałem, że o kolejności drużyń decydują bezpośrednie wyniki w meczach grupowych, różnice bramek, a jeżeli to zawodzi (czyli jak w powyższym przykładzie), to... "losowanie". Pamięta ktoś czy zdarzył się kiedyś taki przypadek?
[#5] Re: World Cup 2006

@mailman, post #1

Mój typ na mistrzów? Żaden - generalnie wisi mi to i jak dla mnie niech mistrzostwo zdobywa kto chce i potrafi, z małym wszakże zastrzeżeniem - ktokolwiek, byle nie odziane na żółto latynosy. Swoją szosą, każdy, kto chociaż raz miał przyjemność ujrzeć "twarz" (no dobra, miało być "mordę" ) Ronaldinho, czy jak się ten prapraprapra...praprzodek Majkela Dżeksona pisze, powinien sie szybko wyleczyć z gadania o "pięknie futbolu".
W każdym razie, bez pudła mogę wytypować, kto tytułu NIE zdobędzie :)
Ja tam wiekowy już jestem, instynkt stadny u mnie mizerny był zawsze, i tak na stare lata dochodzę do wniosku, że piłka kopana to nudna taka dość jest: ot, biega sobie po dużym trawniczku (czasami prośniętym drzewami ) od 0 do ok. 20 podobno dorosłych chłopa, kopią się po głównie po gnatach, trwa o przeraźliwie długo, a wyniki skromniutkie na ogół Nuda. Wolę sumo.
A tak w ogóle, zapasy w błocie (śmietanie/oleju/kisielu/galaretce/makaronie/jogurcie/winie musującym lub prostym - niepotrzebne skreslić) to jest sport :D
Marudzę? Może. Kto wie, może i jakiś mecz z nudów obejrzę, o ile uda mi się jakoś oderwać od zawartości tej paczuszki, co mi w poniedziałek z CDProjekt przyjechała i przez którą od czterech dni prawie z domu nie wychodzę

[#6] Re: World Cup 2006

@LeMan, post #5

Kto wie, może i jakiś mecz z nudów obejrzę, o ile uda mi się jakoś oderwać od zawartości tej paczuszki, co mi w poniedziałek z CDProjekt przyjechała i przez którą od czterech dni prawie z domu nie wychodzę

FIFA 2007?
[#7] Re: World Cup 2006

@mailman, post #6

Mailmanie, to naprawdę OKRUTNY żart z Twojej strony. Ja osobiście takie EA potraktowałbym nieodwołalnym i bezterminowym zakazem działalności - powodów jest IMO cała masa, w tym także FIFA. A zawartość wspomnianej paczuszki nazywa się "Heroes of Might & Magic V".

[#8] Re: World Cup 2006

@LeMan, post #7

Tak wracając do tematu... Mnie zasadniczo to też trochę piłka nożna koło tyłka lata, ale jakoś większe imprezy typu Mistrzostwa Świata, czy Europy z przyjemnością oglądam.

A mój typ na Mistrza to Czechy, choć pewnie zmienię zdanie, gdy każda z drużyn rozegra swoje pierwsze mecze OK
[#9] Re: World Cup 2006

@mailman, post #8

Stawiam na Brazylie (bukmacherzy takze :)) - Czechom nie moge wybaczyc przegranej na ME z Grecja. Grali bardzo dobrze do tego meczu. Teraz jestem "obrazony" ;) i nie stawiam na nich :P

[#10] Re: World Cup 2006

@Skotos, post #9

A ja chcialbym zeby wygrala jakas druzynaz Afryki albo inna malo znana (np Trynidad & Tobago). Tam chlopy sa jak deby (malo ktory ma ponizej 180cm). Wybrzeze Kosci Sloniowej, Ghana, Togo, Tunezja... Ale ja stawiam na to ze niespodzianke sprawi Ukraina :mrgreen

Polska? Nie wyjdzie z grupy i bedzie straszny wstyd i rozczarowanie, choc wolalbym zeby tak sie nie stalo:

[#11] Re: World Cup 2006

@Lorak, post #10

Ja raczej nie obstawiam gdyż nie znam zepsołów. Nie interesuję się na bierząco piłką kopaną - ale powiem szczerze że lubię mistrzostwa, szczególnie gdy rozegrany jest mecz na dobrym poziomie. Wiecie, pifko, ćpsy,pizza i słodkie lenistwo przed TV.
[#12] Re: World Cup 2006

@mailman, post #1

Ja też chciałem taki wątek założyć. :) Właśnie dziś.

A jak przewidujecie występ naszych piłkarzy w Niemczech? Jak wypadną w tym roku?

Dla mnie było by super, gdyby wyszli z grupy i potem jeszcze ze 2 meczyki wygrali. Proszę mnie nie bić, że nie jestem patriotą itp.. Podchodzę do sprawy realistycznie. ;)

[#13] Re: World Cup 2006

@El Amigos, post #12

hm... niemiec nie lubię jak gejów ale Polska grając z nimi nie wygra raczej, zwłaszcza, jak Ballack (fuuuj) wróci po kontuzji. Polacy wyjdą z grupy, ale ledwo. Poźniej będzie Polska-Anglia 1:2. Ja się zastanawiam ile razy w ciągu tego miesiąca komentatorzy powiedzą "jak to my na Wembley" .... :):)

[#14] Re: World Cup 2006

@mailman, post #1

No to w pizdu... poszło.. Ciekawe tylko z kim Ekwador grał...
To nie był zespół... to był zepsół...
[#15] Re: World Cup 2006

@TJindy, post #14

Hehehe, a ktoś się spodziewał że nasi wygrają ? chyba w berka i to też nie wiadomo

Wprawdzie meczy nie oglądam, bo mnie to nudzi, ale teraz coś tam mi TV brzęczał i wynik był taki jak się spodziewałem . Nasi źle grali, źle grają i źle będą grać .
[#16] Re: World Cup 2006

@Olo, post #15

czy ktoś powiedział że mamy drużyne? Oj chyba drużyne patałachów, tak sobie myślałem dziś w pracy , że kto jak kto ale Polska drużyna powinna z powodzeniem wygrać z Ekwadorską drużyną , widać jak mocno się myliłem . Zygać mi się chce .

[#17] Re: World Cup 2006

@Piotr Myszkowski, post #16

No to pojechali Polacy na mistrzostwa...

[#18] Re: World Cup 2006

@Mat, post #17

...bez najlepszego bramkarza!

Janas na drzewo!

[#19] Re: World Cup 2006

@Skotos, post #9

Czechom nie moge wybaczyc przegranej na ME z Grecja.

Wtedy z Grecją to wszyscy przegrali.
[#20] Re: World Cup 2006

@mailman, post #19

polska bćdzie wracać z tamtąd szybciej niż jechała.... :)
[#21] Re: World Cup 2006

@klosikpc, post #20

To wiemy już od piątku
[#22] Re: World Cup 2006

@mailman, post #21

z grą naszych wiemy to już od kilku lat
[#23] Re: World Cup 2006

@klosikpc, post #22

Czepiasz się. Wiadomo, że nasi (ja się do nich nie przyznaję, ale czort tam) są absolutnie najlepsi, nie do ogrania i dokopią każdemu... I tylko ci wredni przeciwnicy nie chcą się dostosować... :(

[#24] Re: World Cup 2006

@LeMan, post #23

LOL A tak swoją drogą, ciekawe ile dostaniemy od Niemców. 4, 5 do zera?
[#25] Re: World Cup 2006

@mailman, post #24

Na pewno ciężki łomot. W każdym razie - będzie śmiesznie.

[#26] Re: World Cup 2006

@LeMan, post #25

nic nie wiadomo przekonamy sić............
[#27] Re: World Cup 2006

@mailman, post #24

Ech...

I znowu cztery lata czekać... :(

[#28] Re: World Cup 2006

@El Amigos, post #27

cud mógłby tylko ..... :( :D
[#29] Re: World Cup 2006

@klosikpc, post #28

Cudów nie ma OK
[#30] Re: World Cup 2006

@mailman, post #29

no właśnie złaszcza z taką grą naszych (ale to chyba marna pociecha........
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem