Komentowana treść: Gadami 0.45c i 0.45d
[#1] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Właśnie wróciłem z zajęć a tu taka niespodzianka. Super:). Gadami jest już prawie doskonałe. Może kiedyś znikną nawet te super wyskakujące okienka;).
[#2] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Ale tym razem to już poczytalem gadami.readme.Po ostatniej wpadce niechciałem ryzykować.
[#3] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1236

Szkoda tylko, ze Gadami nie działa na Pegasosie :(
[#4] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1238

Hmmm... Dziwne To na czym moja żona sobie czatuje.... Jest mały problem, ale pisałem już kilka razy jak go rozwiązać...

Albo łączysz się jako dostępny (op) (czyli z opisem), albo w TOOLTYPACH wstawiasz opcję DEBUG....

[#5] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1239

Zamraza sie caly system tak czy tak, nie udalo mi sie tego rozwiazac a GG BARDZO by mi sie przydalo.

Szkoda, ze nie mam terminala (Moze ktos ma laptopa z 386/486 ?)
[#6] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Dziła fajne tylko wywala Hity przy zmianie statusów, i wtedy lubi sie wiechnąć :(
[#7] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1241

Autor o tym wie? Przeciez hity mozna wylapac. To bedzie z korzyscia nie tylko dla MorphOSa.
[#8] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
GG czy Jabberwocky rozłączają mnie co godzinę lub 20 minut, nie wiem dokładnie dlaczego, ale już długo tak mam więc się troche przyzwyczaiłem...). Jednak w wersji 0.45c po rozłączeniu nie wyskakiwał komunikat "Rozłączyło" tylko Gadami nagle powodowało 100% zajętości procesora i nie można było nawet wyłączyć Miami. Po usunięciu Scoutem lub SysInspectorem Gadami na siłę nie działała mi juz sieć. Zgłosiłem to autorowi i na stronie Gadami jest już poprawiona wersja programu :)
[#9] Re: Gadami 0.45c i 0.45d

GG dziala na MOS'ie/Pegasos'ie
[#10] Re: Gadami 0.45c i 0.45d

znaczy sie Gadami a nie GG.
[#11] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1241

Właśnie przed chwilą Gadami zawiesiło się u mnie przy zmianie statusu z "dostępny" na "dostępny (op)" :(
[#12] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1243
Tez mam takie problemy. Po zerwaniu polaczenia z internetem Gadami nie informuje o Rozlaczeniu tylko dziwnie sie zwiesza powodujac 100% zajetosci procka. Gadami 0.44 gdy sie "zamyslilo" moglem je wylaczyc zamykajac Miami i problem z glowy. Z Gadami 0.45c nie ma juz tak latwo :).

[#13] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1247

Mi sie Gadami 0.45 nie zamysla i nie wiesza przy przelaczaniu statusow. Moge przelaczac kilkadziesiat razy status i dziala. Naprawde staralem sie i mi sie nie powiesilo:(. To prawda, ze ja caly czas jestem niewidoczny albo niewidoczny (op) ale w czasie prob przelaczalem sie miedzy wszystkimi mozliwymi statusami.
[#14] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
U mnie się takie szopki nie dzieja :).

Własnie przed chwilą sprawdziłem przejścia statusów i wszystko gra.

Od wczoraj nie miałem ani jednego zawiasa spowodowanego Gadami.

[#15] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1246

Ja mam taka teorie. Zanim autor zabierze sie za szukanie tego bledu ujawniajacego sie nie u wszystkich moze najpierw niech wysledzi i zlikwiduje wszystie hitujace miejsca. Bardzo prawdopodobne, ze wtedy juz bledu szukac nie trzeba bedzie, bo go nie bedzie:). Przy okazji pewnie i na Pegasosie w pelni poprawnie zacznie dzialac. Jak to mowia: "jezeli niewiadomo o co chodzi to chodzi o hity" :D
[#16] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Wlasnie zmienilem sobie na najnowsza wersje gadami (ta poprawiona) i nie moge sie polaczyc z serwerem. Zmienilem na poprzednia wersje i ... tez nie moge sie polaczyc z serwerem GG. Czyzby mialbym sie juz pozegnac z Gadami ? O co chodzi ?
[#17] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1251

Moze GG dzisiaj szwankuje. Bywa tak czesto i zaczyna sie z tego robic nowa swiecka tradycja;). Pytales uzytkownikow "innych platform"?
[#18] Re: Gadami 0.45c i 0.45d

Nie tylko Ty masz taki problem. U mnie jest dokładnie to samo. Jak chcesz to podesle Ci dzialajce Gadami 0.43.
[#19] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Kurde, umnie to samo ): Zmienilem na ta poprawiona i nielaczy, dalem ta wczorajsza tez nie, jedynie 0.44 mi dziala normalnie ):

[#20] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1252
Oczywiscie, ze pytalem uzytkownikow innych platform. Odpalalem Gadami 0.43 (dzieki za propozycje :)) i Jabbera jest ok. A Gadami 0.44, 0.45c za ch... nie chca sie polaczyc. Nawet nie proboja sie polazyc (komunikat wyskakuje natychmiast po uruchomieniu programu). To jest sprawa dla archiwum IKS.

[#21] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1255

Ja nie rozumiem. Wróciłem godzinę temu do domu i odpaliłem Gadami 0.45c (06.05.2003). Od godziny działa i się nie rozłązyło. Żeby było śmiesznie to przełączałem statusy kilkanaście razy. Zero zwisów czy rozłązeń. Ja nie czaję. U mnie naprawdę nie ma żadnych problemów ani z 0.44 ani z tą pierwszą niepubliczną 0.45 ani z 0.45c którą Meecash rozsyłał wczoraj. Naprawdę robię wszystko żeby chociaż raz się Gadami pokwasiło. Nie chce i już:). Poradźcie cozrobić...
[#22] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1256

Wersja 0.45 ani razu mi sie nie polaczyla i wykladala sie przy zmianie statusow,

nowa 0.45c zawiesila mi tak samo jak porzednia, ale kiedy postanowilem znalzc blad w ktorym momencie konkretnie sie wyklada przestala sie zawieszac :) od 12 godzin nie mialem z nim zadnego problemu wszystko sie laczy i nie wiesza...
[#23] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1256

Co zrobić to nie poradze.. Nie wiem jak u innych, ale u mnie przy zmianie statusów czasami pojawia się taki błąd:

Task : 01C05968 "Gadami"

Error : 80000008 (DEADEND)

By : System: no alert occured

Cause : Privilege violation error (not supervisor mode)

[#24] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1258

Heh - przy zmianie statusu działa, ale gorzej jestprzy dłuższej aktywnej pracy (np rozmowie) - potrafi sie powiesic, a wyglada jakby obciążał coraz bardziej łącze...

[#25] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Raport z testu;). Gadami chodzi ok. 3 godziny, statusy przełączałem wiele razy i nic - żadnych błędów i komunikatów. Ciągle chodzi i ani razu się nie rozłączyło. Ja chyba jakimś wybrańcem jestem. I to jest już ta wersja 0.45c (06.05.2003) z poprawką z 07.05.2003.
[#26] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
U mnie Gadami chodzi już z 12 godzin i nic się nie wiesza. Zresztą nigdy się nie wieszało, a używam go najczęściej (nieraz komp chodzi 24h/dobę w trakcie których b. często gadam). A co do 0.45c to nie miałem z nią żadnych problemów. Widocznie to wina jakichś klas MUI albo patchy (kiedyś męczyłem się przez MUI z Yamem).
[#27] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1260

Juz wiem z czym zwiazany jest ten zwis - jak rozlacza z serwerem i próbuje ponownie połączyć, przynajmniej do takiego wniosku doszliśmy z autorem....

[#28] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
BRAWO dal autora programu !!! Po problemach ludu, lud dostal nowa wersje w expresowym tempie. Teraz lud jest zadowolony :D. Tak wiec Gadami 0.45d dziala umnie juz poprawinie i nie ma jak narazie "szopek". Troche pobawilem sie zmiana satow i nie zostalem na szczescie nagrodzony zwieszka programu. Jeszcze raz brawa !!! :D
[#29] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
Mam pytanko. Miałem Gadami v0.43 i chciałem zamienić go na najnowszy i d... Czemu jak się uruchomi są krzaki zamiast adresatów oraz w ramkach danych osobowych?( nie chce mi się od nowa wszystkich wpisywać) Pomóżcie. A tak wogóle to naprawdę jest to super program. Proponuję dla Gadami znaczek Teraz Polska )
[#30] Re: Gadami 0.45c i 0.45d
W odpowiedzi na komentarz nr #1265

Zajzyj do dokumentacji to bedziesz wiedzial czemu:) Nie bede Ci tutaj pisal, bo tam jest bardzo jasno napisane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem