[#1] KickStart
ELo! Mam problem z paroma grami. wymagają jakiś dziwnych kickstrartów a ja ich chba nie mam. Czy jak je śćiągne, to komp mi sić psuł?? żeby nie używał jakiś kick z a500 na mojej a1200
[#2] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Napisz jeszcze raz po polsku o co Ci chodzi, szczególnie ten fragment "Czy jak je śćiągne, to komp mi się psuł??" jest mocno kontrowersyjny.
Ps. Czytaj to co napisałeś bo ciężko Cię zrozumieć.
[#3] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Może ta gra dziwnie wymaga kikstrta na A500 z 1200 bo nie psuł.

starałem się odpowiedzieć w Twoim języku ;)
[#4] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

no, to nie są dziwne kickstarty, tylko te starsze :)
Powinno Ci się udać rozwiązać problem w sposób softowy, jak poszukasz to znajdziesz kilka przydatnych programików, np relokick czy tudeh. Musisz tylko mieć odpowiednie kickstarty (oficjalnie do ściągnięcia bezpośrednio z np A500 grabkickiem, nieoficjalnie do znalezienia w sieci ;)

Pozdro
[#5] Re: KickStart

@Bartek, post #4

Witam! Soprano
Chętnie bym ci pomógł z tym problemem, no ale cóż, Ja twojego języka nie moge zrozumieć:)
[#6] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Elo! Mam dwie 2-3 dyskietki z kickiem 1.3 (A500) dla A1200. Nie rusza na 040. Jak masz cos slabszego to klikaj, a podesle ci w formacie ADF. A jak masz 040 to wyjmiesz kicka z dyskietki i zmapujesz za pomoca Blizkicka albo RemApollo.
[#7] Re: KickStart

@Amiga_maniak, post #5

Chodzi o to, czy jak wrzuce na HD wićcej i inne kickstarty, to czy bćdć miał jakieś kłopoty z kompem. Mnie sić pokazuje okienko w którym mam komende "Make CoreDump" CO to jest?
[#8] Re: KickStart

@[S]oprano, post #7

Core...kojarzy mi sie z Lara Croft i Tomb Raiderem. Grales kiedys? Bomba.

A czego chcesz wrzucac wiecej? a kikstart to masz tylko wkosci ROM :)
[#9] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Już raz Ci zwracałem uwagę, abyś pisał po polsku.

A z dalszej części Twoich postów wnioskuję, że chodzi Ci o WHDLoad ("Make Core Dump" tam się pojawia). Poczytaj instrukcję do tego programu. Tam jest wszystko napisane co to za kickstarty i po co one. Może być jeden problem: instrukcja jest też w języku polskim, ale nie ma w "ziomalskim".
[#10] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Pisz, że chodzi Ci o WHDLoad.
I nie przesadzaj z tymi ziomalami bo nie każdy (tak jak zapewne Ty) rozkoszuje się słuchaniem polskiego hip-hopu
[#11] Re: KickStart

@amigafan, post #10

Jak już napomykałem któregoś razu odp. archiwa są na aminecie i nic złego nie czynią.

skobry3@o2.pl
[#12] Re: KickStart

@skobry, post #11

Nie wprowadzaj w błąd. Nie ma ich tam. Są narzędzia do patchowania kicka oraz zrzucania go.
[#13] Re: KickStart

@mailman, post #9

no to fajnie. a gdzie znaleźć takową??gdzie jest w jćzyku polskim. Nie mogćgunshipa odpalić. a nie da sić zastąpićtego WHD czymś innym?? JST np.
[#14] Re: KickStart

@[S]oprano, post #13

no to fajnie. a gdzie znaleźć takową??

Na stronie WHDLoad lub w archiwum z programem.

a nie da się zastąpićtego WHD czymś innym??

Możesz w ogóle go nie używać. To właśnie WHDLoad zastępuje, a raczej daje możliwość uruchomienia bez większym problemów starych gier na nowszych konfigach.

JST np.

JST nie jest już od dawna rozwijany. Nawet nie wiem, czy Jeff zrobił instalkę do Gunshipa pod JST. Poza tym JST syfi w systemie.
[#15] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

Jest pewna prywatna strona, z której możesz ściągnąć obrazy kickstartów, potrzebnych do uruchomienia niektórych gier pod WHDLoad. Mogę Ci jej adres podesłać na mail.
[#16] Re: KickStart

@Konrad Klar, post #15

byłbym wdzićczny.
[#17] Re: KickStart

@[S]oprano, post #16

[#18] Re: KickStart

@Konrad Klar, post #17

Ja tam ściągnąłem z aminetu i odp. archiwum i rom1,3 w pliku.Archiwum ROMu jakoś durno się nazywało,ale było.
[#19] Re: KickStart

@skobry, post #18

Ja potrzebuje jakiegoś w wersji powyżej 15. Rzuca do mnie takimi komendami: nie może znaleźć pliku DEVS:Kickstart/kick34005.a500 oraz kick40068.a1200
[#20] Re: KickStart

@[S]oprano, post #19

W instrukcji WHDLoad jest dokładne opisane o co chodzi z tymi plikami.
[#21] Re: KickStart

@[S]oprano, post #19

Komunikaty mówią same za siebie. Ściągnięte archiwa trzeba rozpakować a pliki kick34005.a500 oraz kick40068.a1200 skopiować do DEVS:Kickstarts/
(zwracam uwagę na to "s" na końcu). Acha katalog Kickstarts trzeba wcześniej w DEVS: utworzyć. Ta "wersja powyżej 15" to wersja WHDLoad. Potrzebujesz nowszego WHDload, do uruchomienia gier/dem, które "wychodzą z siebie" z takim komunikatem.
[#22] Re: KickStart

@[S]oprano, post #1

teraz mnie sić pokazuje problem z jakimś (...)_loadKick
WAS IST DAS???? A cóż to za cholera??
[#23] Re: KickStart

@[S]oprano, post #22

A cóż to za cholera?
Jakie teraz, co zmieniłeś w międzyczasie? Skopiowałeś do DEVS:Kickstarts/
również pliki .RTB ?
[#24] Re: KickStart

@Konrad Klar, post #23

Jeżeli nie masz plików .RTB, musisz potraktować obrazy kickstartów programem SKick.
http://main.aminet.net/util/boot/skick345.lha
[#25] Re: KickStart

@Sylwester, post #2

Dokladnie :)
[#26] Re: KickStart

@Bartek, post #4

Tak zupelnie przypadkowo: z moich doswiadczen (nie zwiazanych bezposrednio z tematem, czyli
wystepujacych z innych powodow) wynika, ze starsze amigi z nowszym kickiem dzialaja poprawnie, czego nie da sie powiedziec o nowszych modelach ze starszym kickiem. Oczywiscie nie musi sie to odnosic do wszystkich mozliwych wariantow, ale w moim przypadku reakcje kompa byly wlasnie takie.
[#27] Re: KickStart

@mailman, post #9

SUPER!!! )
[#28] Re: KickStart

@[S]oprano, post #13

fajno jest.... Zadajesz pytanie, ktorego nikt nie rozumie, a potem odpowiadasz nastepnym (pytaniem).
Tak tylko sie zastanawiam, kiedy ci ktos dokopie :).
[#29] Re: KickStart

@Konrad Klar, post #24

mając pliki kickstartów (ROM13 i ROM31) zgrałem zmieniając nazwy na takie jakie potrzebowało
[#30] Re: KickStart

@[S]oprano, post #29

a nie mógł by ktoś kolwiek mi powiedzieć dokładnie krok po kroku jak to zrobić by wszystko działało?? Jak dla debila. mam SKick i nie wiem co znim zrobić. skopiowałem cały katalog kickstrats z archiwum i nic. Ciągle wychodzi mi komunuikat że wystćpuje problem z resload_loadKick. że zły obraz. Jestem załamany. Chyba sobie na piecu pogram albo uae zainstaluje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem