nawrócony z pc ;)
autor wątku
Witam, pierwszy raz odzywam się na amigowym forum. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona w miarę ulgowo i pomożecie mi trochę zaznajomić się z Waszym światkiem. Pleaze, nie przyklejajcie mi plakietki "lamer" za pytania, które mnie dręczą, ale 7 lat życia w Matrixie (czyt. Windowsie :)) odcisnęło na mnie swoje piętno i... nie bardzo wiem nawet, jak poruszać się po Workbenchu. Amigę 1200 kupiłem w dużej mierze dla sceny - wiem, że ten sprzęt dostał duży support ze strony podziemia amigowego, a sam też chciałbym od siebie dać. Tylko gdzie ja tu mam brać się za np. koding, kiedy ja nawet lewdo obsługuję mój sprzęt... Przede wszystkim: słyszałem o Amiga OS, skąd mogę to wziąć? Domyślam się, że to dużo lepszy system od WB. I polećcie mi jakieś dobre książki, które pozwolą mi zaznajomić się bliżej z moim sprzętem - co to są te pierdoły typu chip-ram, fast-ram itd. Wybaczcie, że o to pytam, może wystarczyłoby tylko przejrzeć PPA, ale nie mam na to czasu i szmalu (net kosztuje...). Pomóżcie, proszę.
pozdrawiam
NzPC
PS. To nie koniec, mam jeszcze masę pytań...