[#1] Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6
Witam Serdecznie,
Pragne zaznaczyc, ze nie jestem wielkim specem od Amig, komputer ten kupilem z sentymentu.
Jestem szczesliwym posiadaczem (dzieki Michal) A4000D OS3.9 z BB1 i 2 + karta dzwiekowa Delfina Lite.
Jak wiekszosc ludzi mam troche .mp3 i uzywam systemowego odtwarzacza AMPlifier z dekodowaniem na "software". Poniewaz to rozwiazanie obciaza CPU, wyczytalem ze jest cos takiego jak "delfinampeg.device" ktore uzywa DSP z karty dzwiekowej do sprzetowego dekodowania strumienia mpeg.
Zainstalowalem w/w plik, zmienilem wszystkie ustawienia w AMPlifier wg faq z delfinampeg.device i wszystko dziala, obciazenie CPU ~0%, tylko ze po pewnym czasie nastepuje zwis AMPlifier-a (a dokladniej to delfinampeg.device, poniewaz z glosnikow idzie "bzyczenie" an pasek postepu odtwarzacza idzie dalej do przodu). Niestety po takim czyms trzeba resetowac Amige, poniewaz AMPlifier-a nie daje sie juz zamknac.
Zwiechy nastepuja w roznych momentach, nie ma reguly ze w danym momencie utworu odtwarzacz "wylozy sie".

Prosze o rade co mozna zmienic w systemie zeby to zlikwidowac ("gryzace" sie biblioteki, sprobowac z AmigaAMP, ...).

Z gory dziekuje za pomoc
Stacho

[#2] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Stacho, post #1

moze doloz stosu (w ikonce amplifiera) do np 100000 bajtow.
Sprobuj nic nie zepsujesz ;)

[#3] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@AmiChris, post #2

ech tez chce taka karte, bo jade na szum blasteze 128 i musze leciec na sowtware.
mam pytanko jak odtwaza ta karta ? warto kupic ?
jaka dynamika ? jakie szumy :P itp
bylbym wdzieczny za odpowiedz

pozdrawiam
[#4] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@QUAD, post #3

mam lepsze rozwiazanie sprzedaj go mnie i po klopocie o ile jest dobra aha odczytuje moze mp3 z j-stereo??

[#5] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Stacho, post #1

Na poczatku moze napisz ktora wersje Amplifiera uzywasz i sprawdz inne.
[#6] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Andrzej Drozd, post #5

Witam
Uzywam AMPlifier-a ver 2.34
Sprawdzalem z innymi wersjami, to samo.
Co ciekawe, po wystapieniu ziwechy robie "send signal" do delfina.library
przez Scout-a w menu " "TASKS & PROCESSES" i czasami mam pomaranczowe GURU
Po czypo czym wszystko rusza dalej i zwiech nie ma (wlasnie mialem pomaranczowe GURU i wszystko ok)...
Niestety czasami po "Send signal" system sie resetuje.
delfina.library ver 4.7
send signal parameters:
Signal $000000$0 SigWait$000000$0
Dla mnie czarna magia...

Pozdrawiam Stacho
[#7] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Denver, post #4

Witam,
Dzieki za dobre checi, ale karty nie sprzedam
Parametry ma bardzo dobre i jako osoba z przecietnym sluchem nie slysze roznicy pomiedzy jakoscia z Creative Live i Delfiny.
Dzwiek z Pauli to niestety porazka...

Szczerze mowiac idea delfinampeg.device jest rewelacyjna.
Mam A4000D z 68040 i slucham sobie mp3 Stereo, high quality i obciazenie procesora 0% dla tasku delfina.library
Obciazenie total rzedu 20-30%
Nawet jak idzie jakis spory task i CPU usage jest na 100% to dzwiek idzie bez zajakniecia....
Jako user grzyba jestem w szoku, do sluchania mp3 potrzeba bylo swojgo czasu co najmniej 486 100MHz, a tutaj prosze:
Internet dziala, muzyka dobrej jakosci na 40MHz.
Gdyby tylko nie te dziwne zwiechy...

Pozdrawiam, Stacho
[#8] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Stacho, post #7

Tak sobie pomyslalem...moze kolizja nastepuje podczas odpalenia programow uzywajacych AHI? (np. brakuje kanalow, albo cos nie tak jest z konfiguracja itp...).
[#9] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Andrzej Drozd, post #8

ja wiem? u mnie jak brakuje kanałów na AHI, to po prostu jest cisza... ale w AHI pogrzebać pewnie nie zaszkodzi...
[#10] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@wali7, post #9

Witam,
Po zamianie delfina.library z v4.17 na 4.16 beta 48 z dnia 01.10.2003 mam juz tylko zolte GURU po komendzie "Send Signal" SCOUT-a.
Po nacisnieciu lewego klawisza myszy wszystko rusza dalej i juz nie ma zwiech.
Nie jest to rozwiazanie idealne, ale mozna z tym zyc.

Pozdrawiam Stacho
[#11] Re: Delfina Lite i delfinampeg.device v1.6

@Stacho, post #1

Problem nie leży ani w stosie ani Amplifierze itd. Problem leż yw Delfina.library. Miałem Lite-a i to chodziło tylko trzeba było pójść na pewien kompromis. W pewnych (nie pamiętan których) wersjach delfina.library, Delfina odtwarza mp3 i nagle się zacina. Jest jednak taka wersja biblioteki, która w pewnym sensie się wywala (bo wyskakuje requester typu Delfina Crashed, którego nie da sięz amknąć), ale dźwięk gra. Po pierwsze musisz ściągnąć z aminetu taki patch który się zwie DelfInit - ftp://de.aminet.net/pub/aminet/util/misc/DelfInit.lha. Poczytaj sobie dokumentacje. W razie problemów pisz na priv'a (djyack@o2.pl) to Ci prześlę prawidłowe wersje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem