@Dark_luke,
post #1
Przypominam sobie że miałem podobne różnokolorowe komunikaty z mojej amigi 500 którą niedawno chwaliłem się na forum że odkopałem ją po 15 latach:
http://www.ppa.pl/forum/amiga/29221/powrot-do-mojej-a500-po-15-latach#m408310
No i też coś mi się kojarzy że chyba dla tego musiałem potem zainwestować w pegazłomka a potem w playstation 1 bo byłem przekonany że 500tka jest trupem...
W każdym razie może wyda wam się to śmieszne ale gdy ją wyciągnąłem i podłączyłem bałem się że te różnokolorowe komunikaty...
włączyłem i coś nie szło wtedy tata który to obserwował i był ciekaw czy po tylu latach to ruszy wkroczył do akcji z tekstem że " poczekajcie, to stary sprzęt i to czasem pomaga" po czym podniósł moją 500tkę poklepał ręką w spód amigi ze 2-3 razy po czym amiga się obudziła i na ekranie ukazała się łapka z dyskietką kickstart 1.3. Ucieszony takim rozwojem zdarzeń szybko włożyłem pierwszą lepszą dyskietke z grą no i... działa jak za dawnych dobrych czasów

Dziś jej nie odpalałem ale wczoraj np. grałem w Tokiego i jedynym problemem jaki miałem jest bad sector na dyskietce... a tak sie cieszyłem że po raz pierwszy w życiu doszedłem do ostatniej planszy i wykombinowałem to bez internetów, tutoriali, longplayów czy innych solucji a na 6 planszy jest poprostu guru meditation
Dyskietki BASFu to faktycznie syf, każda gra którą miałem nagraną na BASFie jest uszkodzona w mniejszym lub większym stopniu.