[#22]
Re: Asembler 6502 - NES, Famicom, Pegasus (NESASM)
@RomanWorkshop,
post #21
Kazzo ciagle sie rozwija, tu w tym watku na forum nesdev sporo pisza ->
link
A tu link do polskiego forum nes i tematu z kazzo, tam tez pisalem bo cos mi nie szlo zaprogramowanie Atmegi ->
link
Ja mam dwa takie - jeden dawno temu sklecilem, sam zaprogramowalem tez ATmega (kupujac jakis prosty programatorek za ~10zl) ->
Drugi kupilem jakis dwa lata temu, jak wpiszesz na alefrogo "kazzo" to wyskoczy (jest drozej, bo dawniej za sporo nizsza cene byly wystawione)
Co ciekawe, sprzedawca pisal, ze nie daje gw. na dzialanie na 64bit systemach. Ale moj dziala :) I faktycznie jak tylko wsadzilem ten nowy, to karty UNROM nie chcialy sie programowac, a na moim dzialaa wszystko na 64bit (ale ogolnie dziala i widzi nowy tez). Wiec temat 64 trzeba by poczytac, bo ja sam nie wiem jak to zrobilem, ze mi akurat dziala bezproblemowo moja klecionka

Wydaje mi sie, ze na 64bit moga byc problemy z tymi kartami na 74LS00 natomiast kartridz z MMC1 nagrywal sie poprawnie.
Co do UNROM i NROM to nie chodzi chyba o samo kazzo, ale brak jednego sygnalu - trzeba dodawac 74LS00 do gier z mapperami na bramkach logicznych. Natomiast dumpowanie nie wymaga modyfikacji (no moze czasem jak sa multicarty dziwne). Moj kart UNROM:
UNROM najlepiej kilkoma kabelkami dodatkowo przerobic na UOROM czyli tak, aby mial 256KB (a dodajac druga pare bramek mozna UXROM zrobic czyli taki do 512KB).
Jak widac jest podstawka 32pin, ale najlepiej wlutowac flash na stale i mozna zamknac w obudowie, dzieki temu nic poza wsadzeniem karta i wypaleniem romu nie trzeba mieszac.
Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 10:06:49 przez siudym