[#1] Kupiłem sobie plejaka ..
Jako że kiedyś mówiłem że PS4 nie spełnia moich oczekiwań i go nie kupię bo nie ma 4K .. teraz nie było wyjścia zrobiłem sobie "prezent" i zakupiłem PS4 PRO 1 TB.
Rzeczywiście można użyć trybu 4 K ale w 30 hz .. albo coś źle robie albo to była ściema marketingowa.

Są łatki podnoszace rozdziałke w grach i jest do mojej gierki która zmieniła światopogląd o głupkowatej konsoli PS The Last of US

Uncharted 4 który już do mnie idzie również dla niego kupiłem PS4 PRO też ma obsługę 4K i z tego co "słyszałem od znajomych" chodzi tak samo płynnie w 4K na PS4 PRO jak w FHD na PS4

Czy polecacie jakieś jeszcze tytuły w 4K ? Myślę o battlefield 1 ale brak czasu spowoduje i tak jego uszczuplenie jak się wciągne

Straszny minus że jednak konsola jest głośna .. no i nie kompatybilna wstecz nie ma Little Big Planet 2 dla syna :( nie ma Dead Space .. ogólnie grafika ładna ale aż tak dupy nie urywa jak się przesiadłem z PS1 na PS3

PS4 PRO kupiłem z myślą o 4K jest NETFLIX ale nie ma Blue Ray 4k co mnie trochę zdziwiło bo zawsze konsola SONY była jednocześnie PS1 pierwszym profesjonalnym odtwarzaczem CD , PS2 dobry odtwarzaczem DVD ..PS3 najtańszym odtwarzaczem Blue Ray

Czy ktoś posiada jeszcze tą konsole i może coś podpowiedzieć (co doinstalować co dokupić itd) na razie mam tą konsole ale chyba po nacieszeniu się więcej będę ciupał w retro gierki z dyskietek.

Wiem że wątek nie związany z Amigą ale parę osób ma już PS4 na forum a nie bardzo chce mi się zakładać konta i dyskutować z fanboyami sony.

Czy są już jakieś dema (demoscenowe produkcje) na ta konsolke ? swego czasu coś tam na trójke wychodziło

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 22:37:41 przez HOŁDYS
[#2] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #1

To nie jest wątek na to forum.

4k działa w 60Hz. Może masz cos źle ustawione w TV?
Chcesz się dowiedzieć więcej o Ps4(Pro) - looknij na Digital Foundry Eurogamera, sprawdź kanał NXGamer na youtube, sprawdzaj neoGAF-a.

Polecam, przynajmniej, zobaczyć H:ZD w 4k i HDR.
[#3] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #2

Dzięki za info - wymienione strony oblukam
Michał mam pytanie ty chyba masz tą konsolkę czy twoja też jest taka głośna ??? czy to wada mojego nowego zakupu

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 23:06:27 przez HOŁDYS
[#4] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #3

Przecież ta konsola, to jest normalny pecet. Skoro chcesz wyświetlać obraz w 4K, to i musi się grzać, więc musi być wydajne chłodzenie które z niej to ciepło odprowadzi, na tyle mocno aby się coś w środku nie spaliło. Jak byś kupił PS4 slim bez 4K, zapewne nie była by aż taka głośna.
[#5] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #3

Z tą głośnościa jest róznie - w zależnosci od gry.
W tych, które korzystają z 4k (np U4, Titanfall 2, BF1, H:ZD) wiatraki moga wejść na swe maksymalne obroty (aczkolwiek nigdy nie jest tak, że non stop tak pracują).
W jednych grach doskwiera to bardziej (U4) w innych mniej (H:ZD).

Lol @ "normalny pecet". Ps4 to zabawka. Konsola. Jest nią tak samo jak były konsolami Atari 2600, SNES czy inne WiiU.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 23:30:08 przez michalmarek77
[#6] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #3

Tez mam Ps4 pro.U mnie konsola jest prawie nieslyszalna.Nawet w Uncharted 4 ktore u kumpla powoduje glosne dzialanie.To jest wg.mnie randomowe i mozesz miec pecha.
[#7] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #1

A ja mam PS2 i sobie chwalę.OK
[#8] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Andrzej Drozd, post #7

A ja sobie kupiłem Słicza i teraz stoi obok Amigi :)
[#9] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@poweredjj, post #8

Chleb właśnie kupiłem, położę go w kuchni
[#10] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #1

Czy są już jakieś dema (demoscenowe produkcje) na ta konsolke ? swego czasu coś tam na trójke wychodziło

Dopoki nie zlamia zabezpieczen to jedyna opcja jest zrobienie demka na oryginalnym devkicie, czyli szanse niemal zerowe. Na PS3 byly dema bo mozna bylo na poczatku Linuxa odpalic stad i soft (w znikomej ilosci ale jednak).

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 07:54:09 przez Axi0maT
[wyróżniony] [#11] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #1

Buczy bo się grzeje. Może leży na dywanie. Może w ciasnej szafce.
Ja od czasów x360 fat stosuję taki patent:
Podklejam 4 gumowe odbojniki od spodu.

Najstarsza i najbardziej awaryjna wersja x360 śmiga mi do dziś.
PS3 nie bywał taki awaryjny, ale też potrafił się nagrzać od spodu.
Od czasu "zabiegu" PS3 rzadko włącza wentylatory na średnie obroty.
Jedynie w X1 wydaje mi się, że to nic nie zmieniło. Konstrukcja jest taka, że spód jest zimny, całość temp. leci do góry.
PS4 nie mam, ale sprawdź z ciekawości czy kiedy wentyle hałasują, spód nie jest gorący.
Będziesz miał jakieś rozwiązanie.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 08:56:17 przez movin
[#12] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@movin, post #11

Ten sam patent stosuję od dawna i potwierdzam- sprawdza sięOK
[#13] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Andrzej Drozd, post #7

A ja mam ps1 slim i ps2 fat i sOKobie chwalę
[#14] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AD99, post #13

Ps1 slim poprawnie nazywa się PS ONE.
PSX jest bardziej koszerny dla zbieracza :)
[#15] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@movin, post #14

Oj tam, oj tam nie bądźmy już tacy szczegółowi z tymi nazwami
A z nazwą "zbieracz" trzeba uważać, bo za chwilę ktoś uzna, że to synonim handlarza

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 09:10:21 przez AD99
[#16] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #1

1. Trzy słowa. Horizon: Zero Dawn. W poniedziałek kupiłem TV 4K z HDR i jak przełączyłem dwa switche w grze to aż mnie cofnęło.

2. Mój egzemplarz jest zupełnie cichy.
[#17] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AD99, post #13

Brawo Ty.
[#18] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@GumBoy, post #16

TV4k mam od dawna czas dokupić Horizon: Zero Dawn z PS4 PRO
[#19] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@mikecios, post #9

Chleb właśnie kupiłem, położę go w kuchni

Haahahahaha. Wygrałeś :)
[#20] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@sordan, post #19

Panie Sordanie czy ty masz 10 lat ? bo tak się zachowujesz na forum ? Jeśli ci żal że kolega coś nabył i masz problemy "osobościowe" to chociaż nie zaśmiecaj mu wątku dopisz sobie w swoim pralkowym wątku Patelnie 68 cm Tefflon i najlepiej złap ją mocno dwoma rękoma i uderz się z całej siły w swój głupi łepek :)
Bez urazy ale ktoś już polecał maść na "ból dupy"

wątek i może nie związany z retro i Amigą ale ja na pewno paten z podkładkami do PS3 zastosuje i nie dowiedziałbym się o tym bez tegoż wątku.

Więc miej szacunek dla tych co biorą udział w rozmowie i nie rób chłopie obory jak 10 latek.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 11:53:32 przez AmigaPL
[#21] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AmigaPL, post #20

Hołdys, serio bawi Cię pisanie z samym sobą?
[#22] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@sordan, post #21

Człowieku zmniejsz dawkę szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
[#23] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AmigaPL, post #22

Movin jakiej wysokosci sa te gumki i gdzie je mozna kupic ?
Wieczorem sprawdze czy sie grzeje soniak

AmigaPL porada z patelnia genijalna bu ha ha ha ha
[#24] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AmigaPL, post #20

Trzeba przyznac ze Sordan ma jednak sporo racji, bo zwiazek z Amiga jest w zasadzie zerowy. Problemy Holdysowe walkowane byly setki jesli nie tysiace razy. Wystarczy wejsc na pierwsze lepsze forum poswiecone PS4, a tych jest multum. Inna sprawa ze temat jest w dziale ktory nie zabrania takich tematow, a co nie jest zabronione to jest dozwolone...
[#25] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Axi0maT, post #24

Problemy Holdysowe walkowane byly setki jesli nie tysiace razy.

Tak, teraz pojawił się kolejny. Rozmowa z samym sobą ze swoich dwóch kont na ppa.
[#26] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Axi0maT, post #24

Tak masz racje nastepnym razem pogooglam zanim zaloze watek nie zwiazany z amiga
jednak ppa.pl zrobilo sie bajzelkiem internetowym na kazdy temat wiedzialem ze kilku (aceman i michalmarek) maja ps4 a nie chcialo mi sie pisac do kazdego z osobna wiec wpadlem na glupio pomysl zalozenia watku

dziekuje wszystkim za pomocne odpowiedzi
jesli kluje w oczy mozna watek zamknac
przepraszam wszystkich za spam :)
[#27] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #26

AceMan nie ma PS4.
[#28] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #26

nie zamykajcie wątku please !!!!
Łysol się rozpędza trampolina
[#29] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@GumBoy, post #27

hmm jestem przekonany ze kiedys w dyskusji o shadow of the beast na ps4 mowil ze ma
[#30] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@sordan, post #25

Rozmowa z samym sobą ze swoich dwóch kont na ppa.

Nie tylko rozmowy, ale i sprzedaż uszkodzonych rzeczy, z osobnych kont, oferowanych jako w pełni sprawne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem