Przeczytałem we wstępie, że redakcja magazynu chce skonsolidować środowisko tak, jak to było w przypadku Magazynu Amiga. Moim zdaniem taka konsolidacja może mieć miejsce tylko, jeśli zakres tematyki pisma zostanie rozszerzony o zagadnienia związane z Amigą klasyczną.
Wówczas pismo zyskałoby odbiorców zainteresowanych tą tematyką. Wiadome jest, że większość ówczesnych czytelników MA to obecnie Amigowcy używający Amig klasycznych.
Niemniej cieszy fakt, że powstało pismo, które połączyło skłócone obozy systemów nowej generacji.
Z drobnych uwag, to moim zdaniem pismo powinno mieć bardziej charakterystyczne logo, jak przystało na ponad 50-stronicowy magazyn. To przecież jego wizytówka. Choć okładka dużo bardziej atrakcyjna niż poprzednia.
Co do zawartości, to przejrzałem listę tematów i podtrzymuję swoje zdanie, że pismo powinno zlikwidować podział na Amigę NG i klasyczną, lub zrobić odpowiednie działy poświęcone każdej z nich. Ale podkreślam, że to tylko i wyłącznie moja opinia.
Magazyn Amiga słynął z bezpretensjonalności i cenię go za tę niewątpliwą zaletę. Tam nikt nie "oberwał" za posiadanie Amigi 500, czy promocji chipsetu AGA. Każdy był "swój". Życzyłbym sobie by pismo z takimi aspiracjami, co podało we wstępie, również brało przykład z Magazynu Amiga, co do sposobu scalenia środowisko amigowców.
Życzę redakcji motywacji do pracy, wielu ciekawych artykułów i jak najwięcej czytelników.
Z miłą chęcią zostałbym stałym czytelnikiem gdyby w każdym numerze znalazł się choć jeden temat dot. Amigi klasycznej, np. Amigi 1200 lub spełniony choć jeden z moich drobnych postulatów.

Tak jak to jest w przypadku Amigazynu i jak było w przypadku świetnego Polskiego Pisma Amigowego. Ale to już decyzja redakcji.
Pismo to przykład współpracy, że można nią wiele zdziałać.
Ostatnia aktualizacja: 15.01.2018 18:53:54 przez Hexmage960