Eh, dla mnie to nowość grzebanie w sprzęcie. Akurat miałem luźniejszy weekend, więc postanowiłem zająć się całym tym Amigowym złomem, jaki nagromadziłem od zeszłego roku. No więc:
1. 600tka odpala z Kickstarterem kupionym z licencją na allegro, ale nie mam jakichś plików, o których pisze sprzedawca w opisie aukcji, że dośle po zakupie. Jako, że zakup zrobiłem 2 miesiące temu, przypomniałem się sprzedawcy mejlem, ze grzecznie proszę o odesłanie plików
2. Telefon do Drygola, jak wgrać pliki systemowe Cloanto na partycję Workbench na karcie SD. Okazało się, że na Ubuntu to kwestia kilku poleceń
3. 1200tka odpaliła w końcu, ale strasznie wolno...
4. Znów pytania do kumpla, czemu? Odpowiedz: zrób recapping, ja na to ok to na razie z powrotem do szafy
5. Na 500tkę 8.a1 zamontowałem Indivision ECS V2 i sprawdziłem jak to działa, dodatkowo wsadziłem Kickstart z 600tki, no i działa
6. W 600tce wypróbowałem 16GB kartę pamięci z nagranymi demami i grami (z aukcji) niestety nie odpaliło State Of The Art i coś jeszcze, widocznie potrzebne są te pliki Cloanto, żeby Whdload zadziałał
7. Znów w 600tce wypróbowałem rozszerzenie 9.5mb ram, zadziałało i jakiś micro dysk twardy Seagate 5GB, też zadziałał...
8. Wymyśliłem jak zrobić przewód RGB-Scart z komputerowego przewodu VGA bez rozwalania jego wtyczek i klnięcia pod nosem podczas lutowania (kupię 2 gniazdka VGA i jedno przyczepię do DB23, a drugie do wtyczki Euro)...
Gdyby doba trwała dużo dłużej, to spróbowałbym polutować jakieś scalaki SMD ze starej drukarki HP laser Jet 5 jako trening przed podejściem do terriblefire...
Dobranoc!