[#17]
Re: Historia gier - Francja
@Pszonka,
post #16
Problem w tym że muszą chciec i dorosnąć do tego aby zdać sobie sprawę że robią to tylko dla fejmu;)
i zrobili teraz coś na miarę Universe
Ok. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sam zrobił taką dokumentację do całej gry. Szkicowo rozrysował co i jak.
Pogadaj z kimś, opowiedz mu o swoim pomyśle. Jak Cię wysłucha to spróbuj z kolejną osobą o bardziej skonkretyzowanych umiejętnościach. Zasada jest taka, że jak zainteresujesz swoim pomysłem jakiegoś grafika, potem programistę to da się to ogarnąć. Pytanie czy masz pomysł i dokładnie go sprecyzujesz?
Duża grupa osób nic tu nie da, skrzyknięcie też nic nie da. Każdy pociągnie w swoją stronę ;)
Musi być jakiś lider z pomysłem i ogólnym jasno wytyczonym początkiem i końcem projektu. Musi zainteresować i podtrzymać chęć tworzenia projektu. Zarazić pomysłem.
Mówienie "ja to bym chciał", "ja to bym pograł" nic nie da. Rozrysuj swój pomysł, jak sam nie masz umiejętności to poszukaj osoby która dobrze rysuje. Pogadaj, zainteresuj pomysłem i stwórzcie podwaliny takiego projektu. Zainteresujcie kolejne osoby i projekt wtedy powstanie

Do dzieła!