Ignorowany przez 30 użytkowników
witam państwa.
Mam do zrobienia pede efy ze stosu archiwalnych książek. Tylko że nas w szkole, zamiast uczyć robienia pede efów, uczyli samych niepraktycznych gupich gupot typu przetwarzanie sygnałów albo metodologia zarządzania projektami ajti. I teraz problem jest następujący:
w drodze samouctwa doszedłem do punktu, w którym najoptymalniejszym sposobem na zrobienie czytelnego, ładnego pede efa jest - po zeskanowaniu i złożeniu do kupy przez NAPS2 - otwarcie takiej kupy w OmniPage Professional i zapisanie w formacie "pede ef z substytutami obrazów". Wtedy wszelkie artefakty typu pozostałości po zszywkach znikają, literki robią się ładne i czytelne, a jedynymi minusami są tu i ówdzie odbiegający wizualnie od pierwotnego krój czcionki oraz szczątkowe wyrazy nieutekstowione - w większości przypadków terminy obcojęzyczne.
Tylko tera tak. Bo taki OmniPage kosztuje mnóstwo dużo piniondzów. Oczywiście jeśli konieczne będzie kupno OmniPaga, to to nie mój problem, tylko firmy. Ale może znają państwo jakieś darmowe programy umożliwiające zapis pede efa w tej formie (lub lepsze sposoby na robienie pede efów), bo już mija połowa drugiego miesiąca, a ja dopiero co zrobiłem jednego pede efa i to tak głupio trochę (w sensie mi jest głupio, a nie że głupio zrobiłem pede efa). Mogą być dla MorphOS-a - wtedy proszę o przeniesienie wątku do działu MorphOS.
Dziękuję.
Ostatnia aktualizacja: 13.03.2021 14:18:51 przez snajper