[#1] turricanowe skandalisko
nie wiem, czy to się tu kwalifikuje. Bo niby zahacza o amigowe tytuły.
nowy kowermaker na zlecenie Striktly Limited Gejmz, Mike Winterbauer (m.in. Wing Commander, Wolfchild), pożyczył se niedawno do prac kozplej z lat 2015/2016 autorstwa pani występującej pod pseudonimem Ravenlordess. Jej koncepcja została wykorzystana do przyozdobienia pudła z nowym rylizem Super Turricana na kartrydżu dla SNES, wchodzącym w skład zestawów skrzętnie przygotowywanych do wysyłki od lat kilku (jak ktoś ostatnie lata przespał, to można owe zestawy jeszcze wyhaczyć w sklepie, aczkolwiek na figurki i zestaw full opcja już nie liczcie, albowiem obydwa Ultra Collector's Packi zostały wyprzedane).

Ravenlordess z Huelsbeckiem, sierpień 2015:

problem w tym, że koncepcję pożyczono sobie bez pytania. Co poskutkowało najsampierw oburzeniem ze strony pomysłodajki, wyrażonym kwieciście we wczorajszym poście na fejzboku. W godzinach nocnych post jednak wyparował. W chwili obecnej trwają ponoć negocjacje między obiema stronami, z których jedna (SLG + Factor 5) miała być nieświadoma nagannego charakteru swego postępku.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2021 20:48:51 przez snajper
[#2] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

Czyli pomysłodajka zaimplementowała wygląd od właściciela praw autorskich, który następnie zaimplementował wygląd od niej?
1
[#3] Re: turricanowe skandalisko

@michal_zukowski, post #2

no na to wychodzi. Jak stwierdziła pomysłodajka na gadaczu, "bołt kompanis łer anełer of de kopypejst łork dan baj di artist antil aj pojnted it ałt". Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
1
[#4] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

[errata]
w sensie nie że Factor 5 nie wiedział, że nie wolno kopiować bez pytania, tylko że nie byli świadomi, co ten kawermejker - nomen omen - zmalował (przeczytałem sobie pięć razy na głos ze zrozumieniem i teraz to się bardziej trzyma kupy ). Tak że pewnie temu panu już podziękujemy. Mi osobiście ten cover się zresztą nie podoba, taki dziecinny.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2021 21:00:58 przez snajper
[#5] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #4

E tam wolno, nie wolno.
To jest dopiero zabawny tekst.

© 2021 Retro Games Ltd. THEA500 is a registered trademark of Retro Games Ltd. All other trademarks and copyrights are the property of their respective owners. All rights reserved. Product specification subject to change without notice. Amiga ROMs © 1985–1993 Cloanto Corporation. All Rights Reserved. Furnished under license from Cloanto Corporation. Cloanto is a trademark owned by Cloanto Corporation throughout the world and registered in the United States and internationally. WHDLoad is a trademark of WHD Llc.
[#6] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

Turrican turricanem, ale kobieta widzę kręci się trochę w amigowych grach. Poznajcie?

[#7] Re: turricanowe skandalisko

@pp, post #6

Jak widze takie wdzianko to tylko z jednym mi sie kojarzy:
[#8] Re: turricanowe skandalisko

@pch, post #7

Prędzej Battle Chess.
1
[#9] Re: turricanowe skandalisko

@kempy, post #8

Też mi się kojarzy z Battle Chess i królową.
1
[#10] Re: turricanowe skandalisko

@kempy, post #8

Brawa dla szachistów szeroki uśmiech

Spięcie paska (?) wygląda jak złoty boing ball

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2022 17:00:36 przez pp
[#11] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

https://store.strictlylimitedgames.com/collections/all/products/copy-of-turrican-ultra-collectors-edition-ps4-preorder
Guzik się tam wyprzedało, co chwila się pojawia na switch też.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem