[#1] turricanowe skandalisko
nie wiem, czy to się tu kwalifikuje. Bo niby zahacza o amigowe tytuły.
nowy kowermaker na zlecenie Striktly Limited Gejmz, Mike Winterbauer (m.in. Wing Commander, Wolfchild), pożyczył se niedawno do prac kozplej z lat 2015/2016 autorstwa pani występującej pod pseudonimem Ravenlordess. Jej koncepcja została wykorzystana do przyozdobienia pudła z nowym rylizem Super Turricana na kartrydżu dla SNES, wchodzącym w skład zestawów skrzętnie przygotowywanych do wysyłki od lat kilku (jak ktoś ostatnie lata przespał, to można owe zestawy jeszcze wyhaczyć w sklepie, aczkolwiek na figurki i zestaw full opcja już nie liczcie, albowiem obydwa Ultra Collector's Packi zostały wyprzedane).

Ravenlordess z Huelsbeckiem, sierpień 2015:

problem w tym, że koncepcję pożyczono sobie bez pytania. Co poskutkowało najsampierw oburzeniem ze strony pomysłodajki, wyrażonym kwieciście we wczorajszym poście na fejzboku. W godzinach nocnych post jednak wyparował. W chwili obecnej trwają ponoć negocjacje między obiema stronami, z których jedna (SLG + Factor 5) miała być nieświadoma nagannego charakteru swego postępku.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2021 20:48:51 przez snajper
[#2] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

Czyli pomysłodajka zaimplementowała wygląd od właściciela praw autorskich, który następnie zaimplementował wygląd od niej?
1
[#3] Re: turricanowe skandalisko

@michal_zukowski, post #2

no na to wychodzi. Jak stwierdziła pomysłodajka na gadaczu, "bołt kompanis łer anełer of de kopypejst łork dan baj di artist antil aj pojnted it ałt". Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
1
[#4] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

[errata]
w sensie nie że Factor 5 nie wiedział, że nie wolno kopiować bez pytania, tylko że nie byli świadomi, co ten kawermejker - nomen omen - zmalował (przeczytałem sobie pięć razy na głos ze zrozumieniem i teraz to się bardziej trzyma kupy ). Tak że pewnie temu panu już podziękujemy. Mi osobiście ten cover się zresztą nie podoba, taki dziecinny.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2021 21:00:58 przez snajper
[#5] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #4

E tam wolno, nie wolno.
To jest dopiero zabawny tekst.

© 2021 Retro Games Ltd. THEA500 is a registered trademark of Retro Games Ltd. All other trademarks and copyrights are the property of their respective owners. All rights reserved. Product specification subject to change without notice. Amiga ROMs © 1985–1993 Cloanto Corporation. All Rights Reserved. Furnished under license from Cloanto Corporation. Cloanto is a trademark owned by Cloanto Corporation throughout the world and registered in the United States and internationally. WHDLoad is a trademark of WHD Llc.
[#6] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

Turrican turricanem, ale kobieta widzę kręci się trochę w amigowych grach. Poznajcie?

[#7] Re: turricanowe skandalisko

@pp, post #6

Jak widze takie wdzianko to tylko z jednym mi sie kojarzy:
[#8] Re: turricanowe skandalisko

@pch, post #7

Prędzej Battle Chess.
1
[#9] Re: turricanowe skandalisko

@kempy, post #8

Też mi się kojarzy z Battle Chess i królową.
1
[#10] Re: turricanowe skandalisko

@kempy, post #8

Brawa dla szachistów szeroki uśmiech

Spięcie paska (?) wygląda jak złoty boing ball

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2022 17:00:36 przez pp
[#11] Re: turricanowe skandalisko

@snajper, post #1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem