@Phibrizzo, post #2
Z ciekawosci zapytam, wiem ze to jest dosc swiezy format ale jak z popularnoscia, przyjal sie?Jako popularny format do słuchania muzyki, nie sądzę. Przeciętny pecet spokojnie odtwarza MP3 czy AAC pojedynczymi procentami mocy procesora, z drugiej strony dla mających wysokie oczekiwania jakościowe jest FLAC, też nie będący wyzwaniem obliczeniowym dla współczesnych komputerów.
BTW. jesli da sie zrobic jako player do Deli-Trackera to bardzo bym prosil.Nigdy nie robiłem, ale przyjrzę się.
@Phibrizzo, post #2
@Krashan, post #1
@Krashan, post #5
Samo dekodowanie przyspieszyło minimalnie z 0,95 do 1,00 szybkości czasu rzeczywistego. To jeszcze trochę za mało na prawdziwe odtwarzanie, bo przecież trzeba czytać plik i kierować zdekodowane dane do Pauli.
@Krashan, post #5
@Krashan, post #5
Co do rozmiaru, to też ciekaw jestem Waszej opinii o następującym dylemacie
@snifferman, post #6
@Krashan, post #12
@Krashan, post #13
@alt_, post #11
@Don_Adan, post #22
jak chcialem sprawdzic zrodla na GitHubie to mi jakies stare zrodla wyswietlalo z linku na EAB
@Krashan, post #23
EXT.L d4 ADD.L d4,d5 CMPI.L #32767,d5 BLE.S noupper MOVE.W #32767,d5 BRA.S clamped noupper: CMPI.L #-32768,d5 BGE.S clamped MOVE.W #-32768,d5
@Don_Adan, post #24
MOVEQ #28,d4 AND.B d0,d4 ; extract encoded sample to d4 MOVE.L (a6,d4.w),D4 ; decode with lookup table move.w D4, A5 swap D4 ; wartosc asr.w #4,D4
@Don_Adan, post #25
@Don_Adan, post #24
Nie znam sie na GitHubie, ale jak tam wchodze klikajac to mam to co wczorajTak bo dla mnie ostatecznym weryfikatorem są pomiary i okazało się, że ten sprytny kod bez skoków jest... wolniejszy. Jak to możliwe? Zrobiłem szybki hack referencyjnego dekodera na pececie, żeby mi zliczał ile razy robiony jest clamp. I okazuje się, że bardzo rzadko, nieraz tylko raz na kilkadziesiąt tysięcy próbek. Co to oznacza? Że trzeba optymalizować tę ścieżkę kodu, która jest wykonywana, gdy clampa nie ma. Z tą wiedzą do optymalizacji tego kawałka należy podejść inaczej.
@Krashan, post #27
@Don_Adan, post #28
Dla mnie wersja na GitHubie jest najwolniejsza, z tych ktore widzialem.