[#1] Revision 2025 - live
Już jutro startuje kolejna edycja Revision | https://2025.revision-party.net/
Zapraszam do komentowania, chwalenia i narzekania w tym wątku

Rozpiska punktów programu:
https://2025.revision-party.net/events/timetable/

Linki to transmisji live powinny pojawić się tutaj:
https://2025.revision-party.net/live/
16
[#2] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #1

7
[#3] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #2

Leci właśnie pierwszy blok kompotów:

COMPO Ansi/Ascii/Petscii
COMPO Oldskool Music
COMPO Photo
COMPO 3D Graphics
COMPO Animation/Video

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2025 18:32:10 przez slay
[#4] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #3

Na bank będe oglądał wiecziorem Oldskool i Amiga Intro Compo.
1
[#5] Re: Revision 2025 - live

@waldiamiga, post #4

Świetny heavy rockowy koncert, teraz grają cover gry Doom.
1
[#6] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #1

Kompoty czas zaczynać :D
1
[#7] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #6

Amiga Intro - słabiutko, mam nadzieję że jutro w Demo Compo będzie inaczej.
1
[#8] Re: Revision 2025 - live

@waldiamiga, post #7

Określiłeś to bardzo delikatnie...
1
[#9] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #8

Fajna impreza nie ma co narzekać, gorsze produkcje widziałem.
[#10] Re: Revision 2025 - live

@koczis, post #9

Oj coś czuję, że będę musiał tam się pojawić z ekipą zamiast spędzać czas w robocie. Zabawić się na MAXA. Ta muza po Oldskuoo Demo mnie rozwala. AAAMMMIIIGGGAAA !!!
[#11] Re: Revision 2025 - live

@waldiamiga, post #7

YT dla tych, co przespali.

4
[#12] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #11

W oldskool intro 4k Amigowe produkcje na wysokim poziomie.
[#13] Re: Revision 2025 - live

@koczis, post #12

Poziom lepszy niż wczoraj, ale najciekawiej będzie dziś na Amiga Demo Compo
3
[#14] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #13

Gdzie kompoty kolejne? O 22:00 miały być, specjalnie wcześniej od rodziny uciekłem, a tutaj nadal koncert... :)
[#15] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #14

Najlej sobie szklaneczkę i spokojnie poczekaj do 23, aż zacznie się blok kompotów
4
[#16] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #15

Już mam coli zero
Idę jeszcze po kawę bo trzeba się wzmocnić.

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2025 23:18:02 przez flops
1
[#17] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #16

Wczorajsze intro compo zamiast thriller night było filler night...

Przegapiłem niestety oldskul 4k, ale nadrobię jak tylko wrzucą.

Moje hajlajty z całego Revision to jak na razie: kawałek Otomata Labs z oldschool music, demo Impact na Amstrada oraz oczywiście Vaporous. Miejmy nadzieję, że po demo compo ta lista się wydłuży!

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2025 23:04:41 przez Jazzcat
3
[#18] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #16

Dopiero pc8k startuje - pytanie - kiedy Amiga Demo... Nieprędko jak sądzę...
1
[#19] Re: Revision 2025 - live

@baderman, post #18

PC8kB
Pierwsze intro muzyka 10/10 :D
Drugie intro długo w piekarniku i przeglądarkowe, czasami 1 FPS, ale ok, nawet lepiej niż ok, ja na 8kB.
Trzecie też OK, widzę tendencję z zegarami :)
Czwarte assembler i shadery, odlschoolowo. Nice!
Piąte. Muza typowo demkowa :D Dzieje się sporo na ekranie, dużo kręciołków.
Szóste. Farbflaush. Fractalo plazma.
Siódme: Kulki, ale płasko na trójkącie, dużo walców (nie wiedeńskich), mokry sen inżyniera kratownice, znów kule, gwiazdki, znaczek. Zmiany efektów zgrane z muzą.

Na żywo rywalizację komentował
Dariusz Szpakowski

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 00:04:59 przez flops
2
[#20] Re: Revision 2025 - live

@baderman, post #18

Konferansjer nawet nie zapowiedział Amiga Demo...

Jak taka impreza może nie mieć kilku Amig w stajni gotowych do odpalenia demek? ( niby ma, ale w gdzieś w kartonach )
I tylko jedną osobę, która się tym zajmuje?
Szieet
3
[#21] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #19

Kurcze, to Perspective było naprawdę mocne.
2
[#22] Re: Revision 2025 - live

@baderman, post #21

Dziwi mnie to, że w dobie narzędzi do ogarniania harmonii kolorów można nadal robić tak brzydkie rzeczy kolorystycznie.
2
[#23] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #22

Dziwi mnie to, że w dobie narzędzi do ogarniania harmonii kolorów można nadal robić tak brzydkie rzeczy kolorystycznie.

Coder colors wieczne żywe :D

PC8kB
Ósme: Geo siata, i kwaki, do tego tupią nogami, i zapychają, jedzą różowe kule (pewnie jakaś przenośnia). Kule wypadają z "wulkanu".
Dziewiąte: Wygląda z zew. na architekturę z III rzeszy. Dużo nieruchomości pozostało we Francji, szczególnie przy morzu. Ale mogą być to tez budynki z Duny, niech tak będzie :D
Dziesiąte: Owca, motocyklista, dziarska muza, owca przejmuje maszynę. Fajne :)

Jak dla mnie ogólnie było całkiem nieźle z 8kB. OK

64kB
Pierwsze: Dziarska muza, scroll w kratę, szare kwadraciki, scroll, The End.
Drugie: Shadow party, jest obrazek grilla i kiełby i mowa komputerowa.
Trzecie: Bump, piramida z luster, złowroga muza, kula z czymś aka płyn, synchro muza efekty (old school, jest klimat).
Czwarte: Tool Aenima, tylko że wcale nie tool. Twarz jak z teledysku Stinkfist, latające auto, kartoflany cyborg, świat alienów, filcharmonia z Sydney tylko z Marsa, androidy nie z ziemniaków inne latające statki, efekt jak wodna głowa z The Abbys.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 00:26:56 przez flops
2
[#24] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #1

6
[#25] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

Tylko niech nie gasi Amigi!
Amiga DEMO! Najważniejsza część party :D

Pierwsze demo: Lemingi generowane przez AI, ramki na copperze. Hmm przekaz religijny z psychodelą :)
Drugie demo: Miś, drzewo, wiewióra, scroll, ociera sie miś o drzeo, spada orzech, ostre - mocne 1.5/10 ;)
Trzecie demo: Kufel piwem się napełnia, compo filler fajnie zawarty :) Piwo upija się, efekt wody. Piwo znów pełne. Muza jest
Czwarte demo: Myśliwiec, efekty na copperze, scrool na cock-pit ;) Tylko użyty copper i blitter.
Piąte demo: obrazek z asia laską trochę jak Ghost In Shell, muza mocno demkowa, spirala z drutów, boing ball +krata + scroll, statek gwiazdki, efekt wody na czymś ala kula, żabol z gunem, kropkowy kręciół, druviakowe napisy i boing balle.
Szóste demo: Boom party invita trampolina Sinus kropeczki, glanz vector Old school graficzki

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 00:57:36 przez flops
1
[#26] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

Siódme demko: Mocno mangowo, jak na razie ładnie, design i grafa na plus (w ocenie laika), szkoda że krótkie.
Ósme: Śmiesznie, są tańczące banany i traktor, do tego oksy przyciemniane i jest design. Psychodela dobra :) Duży scroll. Idealne do dania z grzybami...
Dziewiąte: Nah Kolor - Pegaz ass, jest niszczarka, kręcące smużące oczy, skaczące kule, dużo serca włożone, logosy na bogato, dziwny stożek, obrazek Pegasus i scroll z podrowieniami.
Dziesiąte: Lemon. Duży kubuś, zmienia się w dyskietkę 3.5", orzeł, sznurówki + scroll, logo, logos, ładne napisy, dużo kropek morph, glenz kula, ładny obrazek, comanch i to w jedną ramkę, animacja Sonica z kul? rurki na Cu do tego na płaszczyźnie, zoom rotator, ładny obrazek i kropy, kubuś ala gourand, dużo oczów, voxele, ładny obrazek, glanz kula 2, 6 kąty, sznurówki, ładne efektowne napisy, logos, ładna grafa z dyskietką, grafa robot, ładny comanch. Mocne demo!
Tutaj naprawdę dobrze było. A500 i takie demo szacuneczek OK

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 01:13:40 przez flops
1
[#27] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

Jedenaste: Flame efekt na bogato + logosy, Cu bary + duży scroll, zoom rotator na bogato, 6 kąty, duży morphującu kubuś w kostki i inne wielościany + efekt pikselozy, plasma na bogato wygląda jak w HAM6, texturowny duży kubuś jak kosta rubika, do tego zrobił się z przeźroczystością, scroller z gumy z pozdrowionkami. Super przejście w obrazek i rotator z scrollem. Ogólnie dużo dobro, już jest wysoko poprzeczka w demkach na A500.
Dwunaste: Nah kolor- Kosmos, chyba pseudo 3D ale ładne, muza nostalgiczna, płatki, azjatycki akcent babka coś śpiewa. Obrazek, ale z efektem, logos, środek japońskiego domu w 3D, chyba jednak nie pseudo 3D ładne... Wrota z Ikari Wariors i scroll. Dobre!
Trzynaste: Oczy, złowroga muza, złowroga twarz, chłop w kapturze i kwawy las, wilk 3D biegnie po lesie (nice), logos, obrazek drzwi z kapturzastym i wulkiem, efekt rybiego oka i 3D pierścienie, wilk wyje w świątyni, ładna wstęga, ładna grafa, wilkołak w świątyni szatana, logosy 3D (na bogatości wszystko), kapturzasty z łańcuchem, kolczasta kula popsuła kamerę, laska ze scrollami greetings.
Czternaste: Dziarska muza, logo Revision, klimat Monthy Python, czuć design! Podoba mnie się to! I jest Amiga pill. Groobo! I to bardzo! Plasmy, druty kolorowe, 3D, jest wszystko, rotatory, grafiki dziarskie. Miód leje się po ścianach.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 01:36:19 przez flops
1
[#28] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

Piętnaste: Kwadraciki na kuli, albo lustrzana kula w kwadracie z kwadracikami, do tego jeszcze napisami, muza demkowa. Engine 3D jest tutaj bardzo ładny. Demo jednego efektu, ale ze smakiem.

Amiga Demo poziom o wiele wyższy niż interka na PC OK

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 01:41:24 przez flops
1
[#29] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #28

Jak dla mnie:
1. Logicoma albo TRSI, 2. Lemon., 3. Darkage albo Nah Kolor + Offence.
3
[#30] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #29

Naprawdę niezłe kompo. I debiuty i powroty ;)
Ciężko nawet obstawić pierwszą trójkę.
5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem