Komentowana treść: 25. urodziny PPA!
[#1] Re: 25. urodziny PPA!
Kolejnych 25 lat, dla PPA i nas wszystkich!
6
[#2] Re: 25. urodziny PPA!
Piękna okrągła rocznica, gratuluję i cieszę się, że sam na początku dokładałem swoją cegiełkę do rozwoju PPA.
4
[#3] Re: 25. urodziny PPA!
Sto lat kurde blade!
2
[#4] Re: 25. urodziny PPA!
Gratulacje z okazji 25-lecia! torcik
Niech moc Kickstarta będzie z Wami!
2
[#5] Re: 25. urodziny PPA!
Stówa!!
2
[#6] Re: 25. urodziny PPA!
200 lat i zdrowia dla adminów oraz userów. Niech będzie dane PPA ogłosić odrodzenie Amigi 68k (dla zbieraczy i ortodoksów) oraz zjednoczenie całego naszego środowiska na zupelnie nowym sprzęcie NG, łączącym nostalgię, wspaniałą historię naszego komputera z niespełnionymi amigowymi marzeniami nas wszystkich. Aniołek
2
[#7] Re: 25. urodziny PPA!
Najlepszego i oby wspólnie przez kolejnych wiele lat.

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2025 19:30:38 przez Mariodj
1
[#8] Re: 25. urodziny PPA!
100 lat!
2
[#9] Re: 25. urodziny PPA!
100 lat! Dla Amigi i PPA :D
1
[#10] Re: 25. urodziny PPA!
100 lat :)
1
[#11] Re: 25. urodziny PPA!
Seta bimbru ;-DOK
Dzięki za dobrą robotę
2
[#12] Re: 25. urodziny PPA!
Najlepszego i tradycyjnie 100 lat!
2
[#13] Re: 25. urodziny PPA!
Szmat czasu !!! Oby tak dalej ! Pozdrawiam szeroki uśmiechOK
1
[#14] Re: 25. urodziny PPA!
Gratulacje i najlepszego! Sto lat!
[#15] Re: 25. urodziny PPA!
100 lat PPA! Niech żyje, żyje nam (i ma się dobrze)! torcik
1
[#16] Re: 25. urodziny PPA!
Gratulacje za wytrwałość.!
1
[#17] Re: 25. urodziny PPA!
Wszystkiego dobrego w ta okragla rocznice dla calego PPA.
1
[#18] Re: 25. urodziny PPA!
Ale szybko zeszło Może jakiś nieplanowany zjazd rocznicowy!?
Życzę następnych 25 co najmniej!
2
[#19] Re: 25. urodziny PPA!
Najlepszego i 100 lat!
[#20] Re: 25. urodziny PPA!
dziękuję wszystkim, którzy się przyczynili do tego sukcesu. A szczególnie Grxmrx, bo odwalił chyba największą robotę pisząc autorski silnik wyłącznie dla nas. Mało jest takiego oprogramowania, które po tylu latach może się pochwalić taka mała ilością błędów, a mimo spuchnięcia bazy od ciągle narastajacej treści wciąż działającego błyskawicznie
10
[#21] Re: 25. urodziny PPA!
Sto lat!
[#22] Re: 25. urodziny PPA!
Ciekawe do ilu, jako społeczność, dociągniemy... 10-15 lat?

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2025 09:11:54 przez _arti
[#23] Re: 25. urodziny PPA!

@_arti, post #22

Jak PPA pociągnie jeszcze z 20 lat, to będzie i tak ładny wynik. Ale im więcej, tym lepiej.
1
[#24] Re: 25. urodziny PPA!
Gratulacje OK - Dzięki ok, racja - 1000lat super
3
[#25] Re: 25. urodziny PPA!
PPA działa ponad dwa razy dłużej niż Commodore produkowało wszystkie Amigi. Nawet gdy dołączymy epizod Escom to nadal PPA działa dwa razy dłużej. Gdy to sobie człowiek uświadomi to aż trudno w to uwierzyć.

Wielki pokłoń dla wszystkich, którzy przez ćwierć wieku przyłożyli rękę do działania i rozwoju PPA. Niesamowity kawał roboty, niemożliwy do wycenienia i przecenienia.
6
[#26] Re: 25. urodziny PPA!
Dzięki,że jesteście.
1
[#27] Re: 25. urodziny PPA!
Sto lat i zdrowia dla userów 50 lat jest realne :) wtedy to pewnie na Jasnej Górze będzie zlot :) pozdro
1
[#28] Re: 25. urodziny PPA!

@francdt, post #27

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2025 22:15:44 przez KM_Ender
[#29] Re: 25. urodziny PPA!
Wszystkiego najlepszego kolejnych 25 lat życzę wszystkim użytkownikom PPA. Thanks
[#30] Re: 25. urodziny PPA!
Dziękuję Wam serdecznie, że jesteście. Dzięki Wam Amiga nie zatrzymała się w 2002 roku po zamknięciu czasopisma Amiga Computer Studio i dzięki Wam miałem dostęp do najnowszych informacji ze świata Amigi.

Nie miałem przerwy w Amigowaniu, ale w latach 2003-2005 było ciężko. Musiałem przerwać studia na UW, musiałem zacząć leczenie. Dzisiaj w 2025 roku po zdobyciu absolutorium, będę bronił swojej pracy na II stopniu studiów.

Dziękuję Krzysztofowi SirLEO Żegleniowi oraz zespołowi za wspaniałą organizację i zgranie zespołu. Amigę lubię za jej losy, za poświęcenie wielu ludzi, za wspaniałą filozofię komputera i systemu operacyjnego, za zespół wizjonerów pod przywództwem Jaya Minera. Podoba mi się Amiga Basic, ikonki, okienka, AmigaShell i wiele innych rzeczy obecnych w Amidze, w tym chipset, rodzina M68k procesorów.

Zawsze podobały mi się nowe gry na Amigę opisywane w ACS, oraz nowe użytki opisywane w MA i w późniejszym ACS. Uwielbiałem tez nowinki z Aminetu.

Życzę każdemu super radości z Amigi w aspektach, które są Waszymi ulubionymi. Czy to będzie granie w mega-hity na OCS/AGA/RTG, czy to będzie filozofia systemu operacyjnego, PPC. Moim celem zawsze było wyjście z kryzysu, wyjście na prostą, ażeby tworzyć rzeczy coraz ciekawsze. Niestety natura problemu zdrowotnego jest niebywale przewlekła, ale mogę Was zapewnić że rząd postępu jest niewyobrażalny. Dziwię się, że mam jeszcze z tym problem.

Pozdrawiam.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem