kategoria: Dema
[#1] Nie działające dema pod 060
Nie mam pewności czy dział odpowiedni, w razie czego poproszę o przesunięcie.

Nasłuchałem się mając konfigurację AGA, następnie 030 z FPU, że konfiguracja 060 (a już zdecydowanie z FPU) powoduje że "sporo rzeczy nie działa".

Nie zarejestrowałem żeby mi jakieś gry ECS czy AGA nie chodziły, natomiast jeśli chodzi o dema. Mam w katalogu Demos jakieś paredziesiąt najlepszych dem, plus ostatnie parę lat Revision. Dema mam odpalane z WHDLoad (starsze ECS/AGA) lub z exe (nowsze, 060, 060 z FPU lub 060/FPU/RTG).

No i z tego mojego zestawu owszem, nie działają mi... Dwa. Klone i Sumea.

Więc wniosek, po pierwsze jak ktoś wie jak doprowadzić do porządku te dema - będę wdzięczny.
Po drugie, jak widać, 060 to nie jest konfiguracja "niekompatybilna" z AGA czy 030, tylko prawie dokładnie kompatybilna.

A Wam - jakie dema nie działają powyżej 040?

Przy okazji, znalazłem na EAB kilka tricków jak ożywić dane demo (parę tak naprawiłem). A to STACK, a to ASSIGN. Warto szukać.

EDIT 1&2
Owszem, mam max. kilka dem (ECS głównie) gdzie są pewne glitche.
Odpalam dema z WB, normalnie.

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2025 22:53:30 przez _DiskDoctor_
[#2] Re: Nie działające dema pod 060

@_DiskDoctor_, post #1

Wiem że to pod Winuae, ale jak zwolnie proca na suwaku na Winuae to klone normalnie działa, a jak tego nie zrobie to wywala sie po pierwszej scenie, a sumea mi działa tylko z whdload.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem