[#1] Tales from Heaven - ile poziomów?
Ile poziomów ma gra "Tales from Heaven"? Na okładce napisano, że jest 16 poziomów (4 światy * 4 poziomy każdy), ale w jednej z recenzji czytałem, że są tylko 3 światy i 12 poziomów.
Jak jest naprawdę?
[#2] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@PopoCop, post #1

[#3] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@PopoCop, post #1

Podziwiam zapracie, mnie odrzulilo po wersji demo na ACSie. Grafika sliczna i te 3D ale sterowanie dla mnie niegrywalne. Po prosty szlag mnie strzelal.
[#4] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@Koyot1222, post #3

Śliczna grafika?
[#5] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@sebar27, post #4

W czasie kiedy sie ukazala ta gra, jej grafika stala naprawde na wysokim poziomie jak na amigowe standarty. Samo wykonanie przywodzilo na mysl owczesna swietna gre CROC. Niestety sterowanie i kamera pogrzebalo dla mnie ten tytul. Mialem demowke, u kolegi zagralem w "pelna" wersje, niestety spodziewalem sie ze to poprawia. Szkoda bo potencial gra miala niezly, nigdy przed nia i po niej nie bylo rownie technicznie zaawansowanej platformowki na ami. Trzeba docenic to ze na mojej 040 jak na engine calkowicie teksturowane prawdziwe 3D, w super detalach gra chodzila znosnie. Miala przyjemna grafike i ladna muzyke.
[#6] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@Koyot1222, post #5

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale ten typek z tej gry jest cały czas obrócony w naszą stronę ;) Sterowanie kiepskie i w ogóle taka sobie ta gra OK
[#7] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@PopoCop, post #1

Czy wam też muzyka z trzeciego świata kojarzy się Benefactorem?
[#8] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@Koyot1222, post #3

Grafika sliczna i te 3D

I 3D ma być atutem samym w sobie? Bez przesady, to nie 93 rok. Klasyczne platformówki z bitmapową grafiką biły "to coś" na głowę urodą i grywalnością a chodziły na 68000 i 1MB. Lepsze porządne 2D niż badziewne 3D.
[#9] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@Daclaw, post #8

Widzę, że prawie wszyscy jadą równo po tej grze, a to trochę niesprawiedliwe. "Tales from Heaven" to prekursor platformówek 3D na Amigę. Jak na pierwszą (i chyba ostatnią, niestety) próbę zrobienia takiej gry jest całkiem nieźle. Pierwsze klony Wolfa/Dooma też wyglądały mizernie.
[#10] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@PopoCop, post #9

Proszę Cię... Przypominam, że ta gra została wydana jako komercyjna produkcja. Próba? OK. Prekursor? Niech będzie. Ale wygląda koszmarnie - proste obiekty, przygnębiająca paleta, marnej jakości tekstury, a bohater porusza się gorzej niż Bronek komandos z gry "The Last Soldier". Ktoś postanowił to wypuścić "w lud" bo uznano, że "może i marna, ale na rynku posucha a to coś, czego u nas jeszcze nie było. Wyposzczeni amigowcy na pewno sobie kupią". To raczej dobry przykład do jakiego typu gier amiga klasyczna nigdy się nie nadawała. "Tales from Heaven"? Raczej "from Hell".
[#11] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@recedent, post #10

odświeżę ciut temat bo ostatnio dorwałem tę grę i zdziwiłem się po odpaleniu.

gra chodzi prosto z cd i ma opcje gfx ,ale na mojej 1200 z cv64/3d i zII wersja AGA chodzi duuużo płynniej.
[#12] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@recedent, post #10

No nie wierzę :) wręcz z ust mi to wyjąłeś Recedencie :)
[#13] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@recedent, post #10

Daj spokój, zachwycacie się na PPA gniotami z Avalonu i jako rodzynki je prezentujecie, a TFH wam sie nie podoba.
[#14] Re: Tales from Heaven - ile poziomów?

@pinior, post #13

A co to ma wspólnego do gier w rodzynkach, bo nie kumam?.

W rodzynkach są udostępnione gry przez twórców i w sumie to miły gest jest z ich strony. Gry są już nie wydawane, a kupić już ich nie sposób(używki można na allegro i nie tylko),a tu masz za darmo.
To tak poza tematem.

A co do gry to grałem niestety w demo - jako ciekawostka, bo demo dało mi popalić po nerwach.

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2012 21:12:23 przez (V)(I)mothe(P)
[#15] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#16] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#17] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#19] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#20] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#21] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#22] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#23] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#24] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#25] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#26] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#27] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#28] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#29] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
[#30] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tales from Heaven - ile poziomów?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem