kategoria: Szukam gry
[#1] OIL PUMPEL z C64 szukam chętnych do gry w kilka osób
Temat ciut nieamigowy ( choć nie wiem może jest wersja Oil Pumpel na Amige ? ) ale
zdobyłem tą grę i uruchomiłem na Eulatorze C64.
Gra moim zdaniem przebija wszelkie monopoly i tym podobne współczesne stad pomysł zagrania w nią najlepiej w 6 osób.
gra oczywiście nie działa na komputerach w sieci ale jest emulator C64 ( CCS64 V3.8 ) który potrafi
"zamrażać " stan pamięci emulowanego komodora i robić zrzut do pliku
taki plik mogłyby sobie podawać kolejne osoby np przez gg i każdy gracz miałby swoją kolejną turę.
Ja grałem tylko z bratem i pamiętam że cała rozgrywka na 2 osoby trwała jakoś z godzinę więc szacuję że w te 6 osób zajmie ze 3h + jakiś bonus za czas pomiędzy przekazywaniem sobie pliku.
Chyba, że zebrałoby się 6 osób z Warszawy to byłbym nawet w stanie zorganizować jakąś "gralnie"
Zainteresowanym wyślę plik z ta grą i emulator
moje gg 2042108
PS . Ewentualnie gra Vermeer też byłaby OK i można by ją już rozegrać na Amidze

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2012 23:46:15 przez Blizzard
[#2] Re: OIL PUMPEL z C64 szukam chętnych do gry w kilka osób

@Blizzard, post #1

CCS64 od jakiegoś czasu obsługuje kaillere http://www.ccs64.com/forum/viewtopic.php?t=49
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem