[#1] Payback - predkość działania.
Zastanawiam się ostatnio nad zakupem tej gry i mam pytanko odnośnie prędkości jej działania. Mój konfig to A1200 z apollo 1240/40mhz i aga. Czy dam rade płynnie popykać?
[#2] Re: Payback - predkość działania.

@deejayremix, post #1

Będzie tak sobie. Ale brać się będzie dało. Licz się z dedalmi na low. Warto zainstalować najnowsze graphics.library. Poprawi to szybkość.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Payback - predkość działania.

@deejayremix, post #1

Grałem na tym konfigu w tą grę, dało się w miarę popykać!
[#4] Re: Payback - predkość działania.

@taahir, post #3

Mam pytanko, testowałem sobie grę ostatnio i tak się zastanawiam: dlaczego Payback w trybie hardware rendering chodzi na moim sprzęcie znacznie wolniej niż przy software rendering ? Na chłopski rozum powinno być szybciej, jak np w przypadku Quake ...
[#5] Re: Payback - predkość działania.

@deejayremix, post #1

Pytanie było pochodne więc nie będę zakładał nowego wątku, zatem:

1. Czy próbował ktoś uruchomić Payback na Blizardzie IV 030/50. Jeżeli tak, to czy da się sensownie pograć na niskich detalach?

2. Czy większa ilość pamięci na tej karcie turbo poprawi płynność tej gry?

3. Gdzie i za ile można zakupić Payback na Amigę, bo na stronie producenta nie widzę w opcji "Buy" wersji na Amigę?

4. Czy Payback istnieje w wersji WHDL nie wymagającej napędu CD?
[#6] Re: Payback - predkość działania.

@Duracel, post #5

1. ja grałem na apollo 040 40 mhz i było ok

2. większa ilość pamięci pod Amigą nigdy nie przyspieszy działania oprogramowania, za dużo windowsów się naoglądaleś

3. był ostatnio na allegro ale nie pamietam po ile

4. są jakieś wersje pirackie
[#7] Re: Payback - predkość działania.

@Duracel, post #5

Wygląda na to że mają w AmigaKit jeszcze. Co do prędkości to grając na Apollo040 i 16MB Ram grało się beż specjalnych problemów.
[#8] Re: Payback - predkość działania.

@michal_zukowski, post #6

"2. większa ilość pamięci pod Amigą nigdy nie przyspieszy działania oprogramowania, za dużo windowsów się naoglądaleś"

mylisz sie. po prostu oprogramowanie musi byc odpowiednio napisane
[#9] Re: Payback - predkość działania.

@kiero, post #8

tia, dobrze, że nie napisałeś że fast przyspiesza a1200 dwa razy :), pisałem o ogólnym przypadku, pod windowsami w takim ogolnym przypadku przy małej ilości pamięci prędkość ssie co na ami nie występuje
[#10] Re: Payback - predkość działania.

@Duracel, post #5

No to jeszcze ja:

Ad 1. Ja próbowałem. Działa, ale szału nie ma. Niskie detale. Miałem 32 MB pamięci.

Ad 2. Nie. Po przesiadce na 68040 dopiero zauważysz przyspieszenie.

Ad 4. Nie istnieje. Payback to nie jest tego typu gra. To tak, jakbyś szukał wersji WHDLoad do Napalma lub Exodusa.
[#11] Re: Payback - predkość działania.

@michal_zukowski, post #9

Ale ja nie odnosiłem się do jakichś porównań z Windowsem. Pytałem po prostu, czy w przypadku Payback odczuję jakąś różnicę.

Mailman, dzięki za konkretne odpowiedzi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem