kategoria: Szukam gry
[#1] Gdzie kupić gry?
Gdzie można kupić gry na Amigę? Chodzi mi o takie znane tytuły jak np. Cannon Fodder, Ruff'n'Tumble, Wings of Fury, etc. Czy teraz można je kupić już tylko na Allegro?
[#2] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#3] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

można jeszcze na ebayu. Zdarzają się nawet nówki, w cenie 300 euro za sztukę. siedzi, pije i chrupki
[#4] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Ja tu przychodzę z pytaniem, a jak widzę, wszyscy sobie jaja robią. Napisałem pytanie i oczekuję normalnej odpowiedzi, a nie jakichś żartów. Jak nie chcecie pomagać, to nikt Wam nie każe. Jeśli chcieliście być zabawni, to Wam nie wyszło.

Myślałem, że to jest normalne forum...
[#5] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#6] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #4

pozostaje niestety tylko allegro ebay zdazaja sie nowe ale czy warto kupowac kawal pudla z 92 roku a w srodku nawilgocone lub namagnesowane dyskietki ktore moga podzialac tydzien albo juz nie dzialaja?
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#8] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Allegro, Ebay, albo daj ogłoszenie w giełdzie PPA. HOŁDYS miał dużo gier do odsprzedania, ogłaszał się nie raz na giełdzie.
[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#10] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#11] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gdzie kupić gry?
[#14] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Nie tylko Allegro.
Po pierwsze jest dział "Giełda" tutaj na PPA. Wystaw ogłoszenie jakiego tytułu szukasz.
Po drugie wszelkie portale amigowe ew. retro.
Dużo tego w sieci.
Polecam Amibay.com link

Niestety sklepów jako takich z szerokim wyborem gier już nie ma. Jest trochę na vesalia.de ew. amigakit.com, ale są to naprawdę pojedyncze tytuły.
[#15] Re: Gdzie kupić gry?

@stachu100, post #14

a tak po mojemu polecam adf2disk
adfy z internetu i masz wszystkie gry za darmo bez ryzyka ze kupisz shita
ewentualnie whdload ale tu musi byc troszke mocniejszy sprzet a nie wiem jaki posiadasz
i olej te pudelkowe gierki ktore leza juz 20 lat
to jest dobre dla kolekcjonera ktory wlozy to na polke i sie podnieca swiadomoscia ze ON ma a ONI nie
[#16] Re: Gdzie kupić gry?

@stachu100, post #14

Jeśli szuka jednej konkretnej pozycji i cena nie gra roli to może to być to dobry pomysł, jeśli chce rozpocząć kolekcjonowanie oryginałów to radził bym częste wizyty na portalach takich jak allegro i szukania okazji.
Na giełdzie PPA zauważyłem ostatnio pewną prawidłowość w temacie sprzętu, jak ktoś coś szuka to bardzo często po kilku dniach pojawia się ogłoszenie z poszukiwanym sprzętem w cenie sporo wyższej niż dotychczas obserwowane.

Pozdrawiam
[#17] Re: Gdzie kupić gry?

@Blendor, post #15

to jest dobre dla kolekcjonera

Możliwe że osoba która wątek założyła właśnie nim jest.
[#18] Re: Gdzie kupić gry?

@stachu100, post #17

to juz musi sobie sam odpowiedziec autor czy jest graczem czy kolekcjonerem ja mu doradzilem
alternatywne dla gracza
[#19] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Wings of fury bylo niedawno na allegro cannon fodder jeszcze chyba nawet jest.A z ruff n tumble będzie większy problem.Rzadka gra i dosyć droga.
[#20] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Allegro i ebay

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2012 22:13:51 przez jarecki130

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2012 22:14:10 przez jarecki130
[#21] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #1

Czy chodzi Ci o gry na dyskietkach czy na cd bo to też jest ważne a tego nie napisałeś? Co prawda wyżej wymienione tytuły raczej nie wyszł y w wersji na kompakt ale myślę że dałeś je jako przykład a interesuję Cię wiecej tytułów??
[#22] Re: Gdzie kupić gry?

@vegeta, post #21

Już odpowiadam.

Nie zamierzam kolekcjonować gier, po prostu chcę być legalny, no chyba, że ściągnięcie obrazów dyskietek nie jest nielegalne.
A, i chodzi mi o dyskietki, nie płyty.

Blendor - wcześniej pisałeś, że lepiej ściągnąć, niż kupić nawilgocone i rozmagnesowane dyskietki - zdarzyło Ci się takie kupić?
[#23] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #22

Blendor nie odpowie, zawilgoconych nie trafiłem, rozmagnesowane ze starości lub niewłaściwego przechowywania (koło kolumn głośnikowych) widziałem.
Jak chcesz kupować dyskietki to czytaj uważnie opisy, aukcje z tekstami: niesprawdzane, sprawdzane w 2007 lub bez informacji czy dyskietki sprawne omijaj z daleka.

Ściąganie z sieci jest metodą najtańszą, najszybszą i najbezpieczniejszą tyle że od strony moralnej można mieć wątpliwości.

Pozdrawiam
[#24] Re: Gdzie kupić gry?

@RadoslawF, post #23

Kolekcjonowanie legalnych gier na dyskietach jest dość kosztowne i zajmuje sporo miejsca. Wszystko zależy czy chcesz mieć wersje z pudełkami, instrukcjami itd czy też same nośniki a grać z kopii. Nie należy także zapominać o właściwym przechowywaniu dyskietek zdala od monitorów, głośników, telefonów komórkowych. Znam parę stron gdzie znajdziesz wszystko czego potrzebujesz reszta to tylko kwestia stanu przedmiotu jaki chcesz mieć i pieniędzy.
[#25] Re: Gdzie kupić gry?

@miro_78, post #24

A jest możliwość kupienia takiej amigowej gry przez Internet w formie niematerialnej (pliki adf, etc.)?
[#26] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #25

[#27] Re: Gdzie kupić gry?

@Duncan, post #25

Swego czasu szło kupić (Vesalia itp.) składanki gier z Amigi na PC. Nie pamiętam nazwy, ale pierwsze płyty to były hybrydy do odpalenia na Amidze i PC, a następne tylko PC.
[#28] Re: Gdzie kupić gry?

@Ender, post #27

Seria Amiga Classix, wyszło 5 plyt, jedna z nich jest dolaczana do spedlinkowego joysticka na Usb. Płyty bywaja na allegro, ale łatwiej je kupić u producenta, na polskich aukcjach można trafić na pirackie kopie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem