[#1]
Jaguar XJ220 - czy uszkodzenia wpływają na sprawność samochodu?
W Jaguarze XJ220 występują dwojakiego rodzaju uszkodzenia samochodu. Mogą być lekkie (uszkodzone elementy na przeglądzie podświetlają się na pomarańczowo) lub ciężkie (wtedy świecą się na czerwono). Z lekkimi uszkodzeniami da się jeszcze jechać, ale zastanawia mnie, czy i jak wpływają one na sprawność samochodu.
Czasem odnoszę wrażenie, że gdy nie wymienię opon w momencie, gdy są pomarańczowe, to bardzo wynosi mnie na zakrętach. Może ktoś też to odczuł.
Raz testowałem, czy nadwyrężony silnik powoduje jakieś spowolnienie samochodu, ale okazało się, że prędkość maksymalna i przyspieszenie są w normie.
Nie wiem też, czy na przykład uszkodzenia karoserii mają jakiś negatywny wpływ.
Do tej pory aby zaoszczędzić większość części zmieniałem dopiero, gdy nie dało się już z nimi dalej jechać. Ale zauważyłem, że podczas niektórych wyścigów nie mogłem dogonić przeciwników lub zbliżałem się do niech bardzo powoli, mimo że jechałem bezbłędnie. Miałem wrażenie, jakby autu brakowało mocy w stosunku do oponentów, ale po prędkości nie było tego widać. Zacząłem się zastanawiać, czy ma to coś wspólnego z uszkodzeniami niektórych elementów.
Piszcie, proszę, jakie macie doświadczenia w tej kwestii.
Ostatnia aktualizacja: 09.05.2012 15:38:37 przez kocjano