kategorie: WHDLoad
[#1] Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?
Witam czasem WHDLOAD informuje ze z gry wyjsc mozna przez nacisniecie F10 a co zrobic gdy nalezy nacisnac prtscn? W A1200 to oczywiste ale w A600 brak klawiatury numerycznej. Byc moze temat ten byl poruszany ale prosze o jakas precyzyjna odpowiedz.
[#2] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@pilat23, post #1

Dopisujesz do tooltypów (lub jeśli odpalasz z cli) linijkę Quitkey=kodklawisza

klawisze i opis masz tu
tekst pod linkiem
i tu
tekst pod linkiem

Ostatnia aktualizacja: 13.06.2012 17:27:46 przez Mir3k
[#3] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@Mir3k, post #2

To tak nie działa na procesorze 68000. Aby wchodzić poprawnie ze wszystkich gier trzeba mieć minimum 68010.

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

czyli ze nie da sie wychodzic z gier czy tylko niektore maja problem z tym? Tam gdzie jest wypisany F10 nie zauwazylem problemu tylko chodzilo o brak fizycznego przycisku "prtsc".
[#5] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@pilat23, post #4

Na 68000 się nie da.
[#6] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@pilat23, post #4

Warto by przeczytać dokumentację do pakietu whdload. Pierwsze zdanie wiele wyjaśnia.

Więcej o tym TUTAJ.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@pilat23, post #4

Da sie wychodzic na 68000 z wiekszosci gier. Prawie wszystkie najnowsze slave'y obsluguja wyjscie z gry dla tego procesora, w starszych wersjach to zalezy od autora, ale np. ze wszystkich slave'ow Codetappera daje sie wyjsc. Na pewno z nowszych wersji slave'ow Cfou, Psygore'a czy Wepla tez da sie wyjsc bez problemu.
[#8] Re: Pytanie o WHDLOAD A600 i wyjscie z gry?

@Don_Adan, post #7

Dziwne...
W CDTV na 68000 wychodziłem z każdej gry w którą grałem (a pograłem w ponad 70% tytułów) bez problemu...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem