Witam,
będąc dzieckiem zagrywałem się w wiele gier na Amidze 500, jednak tytuły 6 gier mi uciekły przez co nie mogę sobie ich odświeżywszy. Tutaj proszę was o pomoc, po krotce opisze jak wyglądała dana gra a wy może będziecie wiedzieć co to za tytuł ;)
1. Na dyskietce widniał piękny napis "Błyszczące ostrza II", chodziło się w prawo i dosyć sporo strzelało do bardzo zróżnicowanych przeciwników, jeden z poziomów rozgrywał się w tle wodospadu a bosem był latający smok, ulepszenia broni kupowało się u słodkiej Azjatki w drzwiach oznaczonych exit. Główny bohater posiadał ostrze do walki w zwarciu.
2. Czterech bohaterów, statek kosmiczny i rozprzestrzeniająca się zaraza, celem gracza było jak najszybsze wyniesienie się z statku. Widok izometryczny.
3. Rakieta kosmiczna, trzeba było omijać asteroidy i zbierać czerwono-niebieski powerup'y, następny etap rozgrywał się w środku statku gdzie trzeba było ugasić pożar.
4. Gra podobna do Dooma, pamiętam jedynie poziom mulit (grało się na podzielonym ekranie) w którym ganiałem się z kolegą po szarym korytarzu z widokiem na dżunglę, zaczyna się z nożem lub dubeltówką w ręku. Z ciekawostek nóż byk skuteczniejszy od minigun'a ;)
5. Celem tej gry była (chyba) ucieczka przed policja z jakąś walizką, w pierwszej kolejności uciekało się autem, potem motorówką lub skuterem wodnym aby na koniec przesiąść się do śmigłowca. Gra była na 3 dyskietkach.
6. W ostatniej z kolei grze siadało się za sterami ogromnego mecha i niszczyło cale miasto oraz pomniejsze mech. Gra miała dosyć wpadający w ucho tytuł SWAR, SWOR?
Za wszelkie sugestie z góry dziękuje:D.