kategoria: WHDLoad
[#1] Settlers
Odpalam pod WHD na blizzardzie 1260. Nie mogę zapisać stanu gry, ponadto nie da rady wpisać z klawiatury kodu następnej planszy w trybie kampanii. Używam najnowszej wersji WHDLoad. Hilfe.
[#2] Re: Settlers

@fazior, post #1

Z najnowszą wersją WHDLoad miałem same problemy 17.0 i 17.1 ciągle używam zarejestrowanej wersji 16.8 i nie mam zamiaru jej zmieniać.
[wyróżniony] [#3] Re: Settlers

@fazior, post #1

Ja odpalam bez WHDLoad - testowałem pod 060 (niestety pod WinUAE) i bangla.
[#4] Re: Settlers

@APC74, post #3

U mnie też, właśnie zainstalowałem - popyla szybciej niż pod WHD, dużo szybciej:).
[#5] Re: Settlers

@fazior, post #4

U mnie też bez WHD na turbisku Apollo040 robi wymiot
[#6] Re: Settlers

@Hellena, post #5

settlers chodzi plynnie na 020+FAST RAM, a na 00+fast da sie normalnie grac i niczego jej wiecej tak naprawde nie potrzeba do gry
[#7] Re: Settlers

@HOŁDYS, post #6

Jasne ze tak, ale roznica w predkosci gry pod whd /pomijajac bledy/ a normalna instalka na blizzardzie 060 jest znaczna.
[#8] Re: Settlers

@fazior, post #7

heh granie na 68060/80 ktora jest 120 razy szybsza od A500 w settlersow to przerost formy nad trescia... to tak jakby ktos odpalil super froga czy megalomanie na 060 zeby palac sie predkoscia ;-]

moze zle masz skonfigurowanego WHDLOAD ??? 68060 jest bardzo przyjazny dla whdload w porownaniu do np 040

68060 jest do queja i settlersow II pod shapeshifterem :) dlatego mam kilka amig .

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2012 15:23:09 przez HOŁDYS
[#9] Re: Settlers

@HOŁDYS, post #8

Oj tam, nie chce mi się sześćsety z szafy dla settlersów wyciągać:).
[#10] Re: Settlers

@fazior, post #1

Grałbym, tak jak kiedyś z bratem na dwie myszki. Cóż to były za granie.
[#11] Re: Settlers

@neuroup, post #10

Też tak miałem- tłukło się we dwóch na A500 z 1MB ramu- super zabawa OK
[#12] Re: Settlers

@BULI, post #11

Wiekszosc gier, ktore dzialaja w trybie na 2graczy rozwija skrzydla dopiero w multiplayer.

Pang, Lotus 2, Dogs of War, Swiv, North&South... w trybie single po 20 minutach sie nudza, a w mutli mozna grac w nie godzinami.
[#13] Re: Settlers

@BULI, post #11

W Setlersach był taki generator planszy, brat odkrył, że jak wpisze się same 8 to było więcej złota, chociaż mógł być to czysty przypadek. Czemu Amiga Rulez ? Bo w wersji amigowej można było łączyć państwa poprzez drogę, a w wersji pecetowej ten bug został wyeliminowany :)
[#14] Re: Settlers

@neuroup, post #13

Też się tym bawiłem, jak wpiszemy same ósemki to wszystkiego generuje się więcej, wliczając w to nieużytki (pustynia) jak i obszary które nie potrzebujemy aż tak wielkie (woda), więc nie jest to do końca taka 100% pozytywna opcja. ;)

Oddałbym jednak złotą tabliczkę geologa za rozgryzienie tego systemu.
[#15] Re: Settlers

@Shoonay, post #14

Sorki, chyba źle się wypowiedziałem. Wpisywało się same 8 w pierwszej albo drugiej linii.
Szkoda, że autorzy tej gry nie przewidzieli opcji, żeby grać w jednego save kilka miesięcy. Nie dawno czytałem, że jeden koleś już kilka lat gra w Civilizację :)

A jeszcze jedno. moim zdaniem S3[już S1 była prawie idealna] była już gra optymalną, ale autorom gry to nie wystarczyło i doprowadzili Settlersów do jakiegoś absurdu, bo zawsze lepiej zrobić kolejną nie potrzebą wersje gry niż pomyśleć nadczymś nowym.

Pozdrawiam
[#16] Re: Settlers

@neuroup, post #15

racja S1 była fantastycznym pomysłem, S3 natomiast było pełnym wypasem..
[#17] Re: Settlers

@AdamZeku, post #16

A jak tak lubisz stare klasyki to polecam ci Mortal Kombat 9 na PS3, rozmawiałem z wieloma fanami MK i każdy podkresla, że:
-klimat Amigi
-Lepiej nie można było tego zrobić
W ogóle fajnie, że udało się reaktywować MK bo poprzednia wersja czyli MK vs DC to była jakaś mega porażka. Jak Scorpion mógł w walce pokonać Super Mena :)
[#18] Re: Settlers

@neuroup, post #13

Nigdy nie udało mi się tego dokonać :/
[#19] Re: Settlers

@altcomputing, post #18

Bo to musiał być wyjątkowy układ granic. Nie za każdym razem się udawało. Nawet bym powiedział, że bardzo rzadko :)

Pozdrawiam
[#20] Re: Settlers

@altcomputing, post #18

Potwierdzam, kiedys grajac ze znajomymi, na A2000 udalo sie tego dokonac. Nie pamietam jednak zbyt dokladnie , widocznie rzadko sie zdarza. Co do 8 wydaje mi sie, ze to tez prawda bo sie zwieksza ilosc roznych rzeczy.

Co do grania na 68060 w superfroga i Settlers - w sumie moglo by byc nawet zabawne(choc oczywiscie niezbyt praktyczne ), jakby nie zwalnialo tylko z predkoscia maszyny ,.
[#21] Re: Settlers

@ruberum_ignis, post #20

trzeba było w chytry sposob postawic choragiewke przy granicy z droga wroga i dac na niej opcje polaczenia drog w jedna. mozna bylo przy sprytnym ustawieniu budynkow i odcieciu od zamku nafarmic mnostwo materialow z cudzej produkcji
[#22] Re: Settlers

@mccnex, post #21

albo zacząć budować pełno budynku, nawet nie potrzebnych, żeby doprowadzić wroga do ruiny gospodarczej:)
[#23] Re: Settlers

@neuroup, post #19

Nawet bym powiedział, że bardzo rzadko
Czy ja wiem...
W każdej rozgrywce
[#24] Re: Settlers

@GumBoy, post #23

Zależało od tego jak blisko granicy przeciwnik postawił drogę i czy dało radę postawić tam chorągiewkę. Czy w każdej rozgrywce? Chyba nie, chociaż jeśli gra się wystarczająco długo to sprzyja nam choćby prawo wielkich liczb :P
[#25] Re: Settlers

@recedent, post #24

Po prostu wystarczyło chcieć to zrobić i nie było z tym jakiegoś większego problemu, bo się pod tym kierunkiem rozgrywkę prowadziło. Na pewno nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że bardzo rzadko się to udawało. Ile razy chciałem to zrobi, tyle razy mi się udało.

A mój post miał brzmieć "W każdej rozgrywce w której chciałem to zrobić, zrobiłem to bez specjalnego spinania się", ale coś się zgubiło przy submitowaniu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem