[#1] Universe CD32 na CDTV
Próbowałem bawić się WinUae ale coś cienki bolek jestem nie udało mi się uruchomić tej gry a sprawa dość pilna ma ktoś możliwośc sprawdzenia tej Universe CD32 na CDTV?
[#2] Re: Universe CD32 na CDTV

@miro_78, post #1

Tego... Ale ktoś, gdzieś pisał, że Universe w wersji CD32 udało mu się uruchomić na CDTV? Bo to trochę tak, jakbyś próbował uruchomić grę przeznaczoną dla A1200 na A500. Wiem, że istnieje wersja OCS/ECS tej gry, ale skoro na okładce (na HOL-u oglądałem skan pudelka) jest wyraźnie zaznaczone, że gra jest dla CD32 to możliwe, że użyli do jej produkcji gry w wersji na kości AGA.
[#3] Re: Universe CD32 na CDTV

@APC74, post #2

Hmmm często gry które wychodziły na CD32 nazywały się po prostu "tytuł CD32" z samej racji tylko że wyszła na krążku CD.
[#4] Re: Universe CD32 na CDTV

@miro_78, post #1

uzyj emulatora akiko, on odpala wszystko i jest prostszy do ustawienia niz uae bo tylko cd32, pozdrawiam
[#5] Re: Universe CD32 na CDTV

@APC74, post #2

Nie ma tej gry w wersji na AGAte :) w tym caly majstersztyk ze gra na kazdej Amidze jest w 256 kolorach, taki "chłyt" programistwo z Core, gra byla m.in. wlasnie za to chwalona. Co do uruchomienia jej poprzez Winuae nie mialem nigdy zadnych problemow, jednakze sciezka audio mimo ze z kompaktu nie byla ta sama jaka byla w wersji dyskietkowej a to juz jednak nie to samo.
[#6] Re: Universe CD32 na CDTV

@Krencik, post #5

Przejrzałem zawartość płyty jest jako Mixed-mode czyli dane i scieżki audio nie sądzę aby Core specjalnie tworzyło dla CD32 wersję wykorzystującą Akiko bądź AGA-tę więc pozostaje mi mniemać że ta gra powinna ruszyć na CDTV ale raczej nie tez wyposażonej w 1MB. Zaraz siadam ponownie do WinUae zobaczymy co tym razem uda się wskurać.
[#7] Re: Universe CD32 na CDTV

@miro_78, post #6

Z bólami ale w końcu się udało tak jak przypuszczałem w związku z metodą zapisu danych CDTV wykrywa tylko ścieżki audio - uruchamia się player CD.
[#8] Re: Universe CD32 na CDTV

@miro_78, post #7

Poniewaz posiadam CDTV i gre Universe na CD32 wiec wykonalem test.
Jest dokladnie jak piszesz, CDTV wykrywa po wlozeniu plyty tylko sciezki audio.
Ale istnieje sposob na zabootowanie plyt z CD32 na CDTV, wystarczy wlozyc do stacji dyskow niebootowalna dyskietke.
Jednak gra i tak sie nie uruchomi. Chwile wczyta pojawi sie czarny ekran i koniec.
Zero GURU czy zresetowania sie komputera.
Probowalem nawet ominac czesc instrukcji z s-s (az 4 linijki) i odpalic gre z palca (uruchamiajac bez s-s, kick 3.x rula).
Efekt dokladnie ten sam.

Nalezy tu wziac mala poprawke: posiadam procka 68010 a on troche sie nie lubi pewnymi grami np Cytadela.
Moze na 68000 ruszy ale watpie. Pewnie gra szuka cd.device ktorej w CDTV nie ma.
Mam tez 2MB fastu ale mysle ze on akurat nie sprawia problemu.

Tak wiec: mission failed.
[#9] Re: Universe CD32 na CDTV

@Phibrizzo, post #8

Hołdys kiedyś pisał, że uruchomił Universe z CD32 na A600.
[#10] Re: Universe CD32 na CDTV

@Phibrizzo, post #8

Masz taki sam efekt z ta grą jak ja na A1200 i emulatorze CD32.

Hołdys pisał o A600 i Universe CD32 ale w wersji "zainstalowanej" na HD.
[#11] Re: Universe CD32 na CDTV

@BULI, post #10

Myślę że da radę uruchomić tylko nie tej oryginalnej bezpośrednio z płyty gdybym zgrał pozostałe pliki i nieco zmodyfikował sekwencję startową to pewnie by sie uruchomiła ale to już nie to o co dokładnie mi chodziło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem