[#1] Gry stacja zewnerzna DF1
dlaczego niektóre gry nie korzystaja z stacji zewnetrznej tj. np pinballe ladnie sie uruchamiaja z pierwszej dyskietki stoły automaycznie ida z zewnetrznej nie musze wachlować , Mortal Kombat 2 tez i lemingi ale np
All Teraing Racing czy Traps and Treasures prosi o dyskietke ale tylko go interesuje w stacji DF0 tej w Amidze wewnątrz zewnetrznej nawet nie próbuje zakręcić
[#2] Re: Gry stacja zewnerzna DF1

@marcin1982, post #1

Kiepscy programiści zapominają o ewentualnych dodatkowych stacjach tylko walą na sztywno odwołania do DF0: zamiast do NazwaDyskietki:.

Pozdrawiam
[#3] Re: Gry stacja zewnerzna DF1

@RadoslawF, post #2

aha rozumiem myślałem ze to wina mojej 500tki to mnie uspokoiłeś
[#4] Re: Gry stacja zewnerzna DF1

@marcin1982, post #3

Nie to nie wina komputera, jak swojego czasu modne było (z uwagi na niską cenę) stosowanie dyskietek 5,25 cala to automatycznie rozpowszechniły się tzw. bootselektory które przełączały numerację stacji dysków, dzięki nim zewnętrzna 5,25 widziana była przez grę jako DF0:.

Pozdrawiam
[#5] Re: Gry stacja zewnerzna DF1

@RadoslawF, post #4

3,5cal zewnetrzne idzie tez oszukać takim adapterem ? boot selectorem ? istnieje coś takiego ? żeby gry niekompatybilne z df1 widziały ją jako df0 ?
[#6] Re: Gry stacja zewnerzna DF1

@marcin1982, post #5

Amiga nie odróżnia stacji 3,5 od 5,25, bootselektor pomaga w przypadku obu stacji.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem