[#1] Bubble Heroes i ścieżki CD audio
Zainstalowałem sobie dziś "Bubble Heroes" w wersji AGA i gra działa, ale nie chce odgrywać muzyki z CD. Przed uruchomieniem gry pokazuje się okienko, z którego wybiera się device obsługujący CD-ROM i jego numer, wybieram więc asim_atapi.device i Unit 1 (tak mam ustawione w AsimCDFS), ale gra twierdzi, że zły device albo numer...
Walczył ktoś z tym problemem?
[#2] Re: Bubble Heroes i ścieżki CD audio

@PopoCop, post #1

Pamiętam, że w Exodus miałem ten sam problem, a rozwiązanie było banalne. Wpisując nazwę i unit device musiałem wcisnąć konieczne ENTER i dać SAVE. Tak, to jakiś banał i wychodziłem z założenia, że skoro widzę, że jest to znaczy, że jest. Okazywało się jednak inaczej. Może i tutaj jest ten sam problem?
[#3] Re: Bubble Heroes i ścieżki CD audio

@mailman, post #2

Program konfiguracyjny w "BH" jest zupełnie inny i bardziej prosty od tego z "Exodusa", więc to raczej nie w tym problem.

Jak stwierdził Toni Wilen na innym forum:
"Game uses obsolete SCSI command 48 (PLAY AUDIO TRACK INDEX) to play audio tracks. Looks like it also has never been part of ATAPI (IDE) spec." - tu jest chyba pies pogrzebany...
[#4] Re: Bubble Heroes i ścieżki CD audio

@PopoCop, post #3

Wg instrukcji do gry CD Audio działa tylko z napędami SCSI, IdeFix97 (atapi.device) i commodorowskim cd.device.
Na szczęście mam napęd z przyciskiem play, więc mogę sobie puścić muzykę podczas gry :)
[#5] Re: Bubble Heroes i ścieżki CD audio

@PopoCop, post #4

To cd.device powinno załatwić sprawę, jak nie to orginalne to poprawione (były takie chyba na płycie z Trauma-0)

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2012 14:47:44 przez BULI
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem