kategoria: Szukam gry
[#1] Szukam Gry Platformowej z dawnych lat
Witam
Poszukuję gry w którą grałem jakieś 18 lat temu nie pamiętam czy to było na Amigę czy Commodore. Z tego co pamiętam gra była platformowa akcja działa się w przestrzeni kosmicznej i była plansza. Głównym bohaterem tej gry o ile dobrze kojarze była niebieska cebulka. Jej zadaniem było doprowadzić czarne diabły do umieszczonych na tej planszy kości, trudność tej gry polegała na tym że kiedy ta cebulka poruszyła się w danym kierunku jedno pole za nią znikało, i robiła się wolna przestrzeń na którą nie można było się z powrotem cofnąć. Z tego co pamiętam był również czas przeznaczony a kiedy czas dobiegał końca W tle było słychać chyba krzyk dzieci "Hurry Hurry". A kiedy jeden z diabłów zjadł kość był głoś w tle "Chrum, chrum, chrum, Mniam, mniam, mniem, mniam".
Śmiesznie to brzmi ale jest to jedna z moich najbardziej ulubionych gier.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam fanów starych gier.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2012 14:05:07 przez Stefx
[#2] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #1

[#3] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@michalmarek77, post #2

Nie, to nie ta gra. Grę o która mi chodzi zobrazowałem rysując ją w Paincie, artysty ze mnie nie da, ale mam nadzieję że to pomoże, obraz znajduję się pod tym adresem:
Zdjęcie nazwane jest Hurry Hurry.png Adres Prowadzi na stronę Chomikuj.pl
[#4] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #3

[#5] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #1

Jestem prawie pewien, że chodzi o Antago. Przynajmniej tam są diabełki i aniołki i jest to gra planszowa :)

http://www.amigareviews.leveluphost.com/antago.htm
[#6] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@RNS_Amiga_Club, post #5

Tak w Antago również grałem, ale to nie ten tytuł. Gra wygląda identycznie jak narysowałem. Jest to jedna ze starszych wydań gier. Gra mogła być na Amigę 500, 500+, 600 lub commodore 64. Takowym sprzętem w tamtych czasach dysponowałem. Gra naprawdę była świetna i bardzo wciągająca. Obawiam się że tytułu nikt z nas nie pamięta. Ale wciąż liczę że może coś komuś się skojarzy.
[#7] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #6

A może pamiętasz pierwszą literę tytułu tej gry, albo/i ostatnią?
[#8] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@parallax, post #7

Problem w Tym że nie. Człowiek się starzeje a z nim i pamięć
[#9] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #8

Poszukaj może tu według kategorii i może Ci się coś rzuci w oczy :)
[wyróżniony] [#10] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #1

Ne pewno chodzi tobie o grę Gobblers (nie mylić z Goblins) czy jakoś tak, była chyba na 1 dyskietce.
Czyż nie ?
tutaj link: http://www.youtube.com/watch?v=lRn8KaHEt5M

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2012 20:46:45 przez superbonio
[#11] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@superbonio, post #10

To? http://www.youtube.com/watch?v=lRn8KaHEt5M
P.S. No prawie się już pomyliłem z tam tą grą ;)

E: aha, zapodałeś linka, nie zauważyłem jakoś :)

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2012 20:58:10 przez parallax
[#12] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@superbonio, post #10

TAaaaak To jest Toooo !!!!
Wielkie dzięki dobry człowieku, masz u mnie piwo !
[#13] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #12

Tak, ale w Gobblers chodziło się chyba joystickiem a nie niebieską cebulką.
[#14] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@pinior, post #13

Pamięć po kilkudziesięciu latach przekształca fakty. ;) W każdym bądź razie gra świetna. Mam już ja na WinUAE. Polecam ją bardzo wciągająca gra.
[#15] Re: Szukam Gry Platformowej z dawnych lat

@Stefx, post #14

No i kolega zrobił rzut izometryczny w swojej projekcji ;) a tutaj wszystko z góry widać :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem